Delamain Cognac Pale & Dry X.O.

Complex rijk zacht | Frankrijk |

Lekker bij: Chocolade

€ 76,95 per stuk

Delamain Cognac Pale & Dry X.O. is licht amber van kleur. In de neus zacht en zeer gelaagd, florale aroma’s van chrysanten, vanille, wit druivensap en een hint van leer. In de mond heel romig en rijk met veel fruit, lichte tonen van karamel, boter, cakebeslag, bloemen en een accent van kruiden. De lange finale is prachtig uitgebalanceerd met hints van toffee en zoethout.

Lekker als digestief bij de koffie. Of laat u verrassen door een combinatie met chocolade. 

Delamain is een van de oudste en laatste familiebedrijven in Cognac. Het cognachuis werd in 1759 opgericht door James Delamain en wordt nog steeds gerund door directe familie-afstammelingen, Charles Braastad-Delamain en zijn neef Patrick Peyrelongue. Delamain heeft een aantal unieke cognacs in hun assortiment, waarvan de bekendste zijn: Pale & Dry X.O., Vesper, Le Très Vénére. Veel grote cognachuizen laten hun cognac gemiddeld viereneenhalf jaar rijpen. Bij cognachuis Delamain rijpt de cognac gemiddeld 25 jaar. De drank wordt geschonken in de meeste drie-michelinsterren restaurants van Parijs.

Distillaat van verschillende druivenrassen, waaronder de Ugni Blanc (98%), Colombard en Folle Blanc (2%). Uit 9 liter wijn wordt 1 liter distillaat verkregen. Daarna volgt nog een heel proces tot het definitieve eindproduct. De Cognac is gemiddeld 25 jaar oud. Delamain Pale & Dry X.O. is bleker, zachter en verfijnder dan andere cognacs, omdat deze gerijpt is in bijzondere oude vaten - afkomstig uit de Limousin - welke lang niet zoveel harde tannines en bruine kleur afgeven als jonge vaten. Schitterend uitgebalanceerde cognac waarin alle onderdelen - finesse, elegantie, karakter, subtiliteit, zuiverheid, kruidigheid en rijpheid - in de juiste verhouding aanwezig zijn. 

Cognac is een stadje aan de rivier Charente, in West-Frankrijk. In de zestiende eeuw tobden de Charente-boeren met afzetmoeilijkheden voor hun wijn. De wijn was in die tijd slecht houdbaar. Het zou een Nederlander geweest zijn die de wijnboeren adviseerde om hun wijn te destilleren tot cognac.