De Stefani Solèr

Rijp fruit fris fruit fris fruitig rood | Italië | Veneto

Lekker bij: Haarwild (haas,ree), Rood vlees, Vederwild (fazant,patrijs,kwartel)

€ 23,99 per fles
€ 131,94 per doos
(€ 21,99 per fles)
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

De Stefani Solèr is helder robijnrood van kleur met een dakpanrode rand. De geur is zuiver, fris, verfijnd met rijp fruit en nuances van eikenhout. Dit is een stijlvolle, rijke en verfijne wijn met een prachtige balans. Heerlijk rijp fruit, mooie versmolten houttonen, een mooie complexiteit en een lange afdronk met een prettige frisheid. Een complete en heerlijke verwenwijn.

Serveer deze heerlijke wijn bij rijke vleesgerechten: kalfsoester met een truffelsaus, tournedos met gebakken paddenstoelen, filet van hert of haas met een rode wijnsaus en bij oudere kazen.

De Marzemino en Refosco druiven worden eerst gedroogd. De andere druiven volgen een klassieke vinificatie op gecontroleerde temperatuur. Vervolgens worden de gedroogde druiven ontsteeld en geplet. Daarna rijpt de wijn gedurende 12 maanden in grote houten vaten, gevolgd door nog eens 12 maanden rijping op fles.

De Marzemino druiven worden verbouwd in het Colvendrame landgoed in Refrontolo, midden in de heuvels tussen Conegliano en Valdobbiadene, ten noorden van Venetië. De Refosco, Carmenere, Merlot en Cabernet Sauvignon druiven worden verbouwd op het landgoed Le Ronche, gelegen in Fossalta di Piave. Het klimaat is er mild met weinig regenbuien en hoge zomertemperaturen, waardoor de druiven in de beste omstandigheden kunnen rijpen. Er zijn grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht, wat ideaal is voor het behoud van aroma's en de zuurgraad van de druiven.