Meest eenvoudige wijnshop
UNIEK! 6 wijnen naar eigen keuze voor doosprijs
Gratis bezorging vanaf 75,-
1000+ exclusieve wijnen
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning

De Bortoli Noble One Botrytis Semillon 0.375

Vol rijk fris zoet | Australiƫ | New South Wales

Lekker bij: Blauwe kazen, Desserts, Exotisch fruit (mango,ananas), Ganzelever, Romige kazen

De Bortoli Noble One Botrytis Semillon (0.375 ltr) is lichtgoud van kleur. De wijn heeft een geur van gedroogde abrikoos en perzik met een zweem van citrus. In de smaak heerlijke abrikoos, sinaas & honing verwikkeld met het aroma van vanille. De frisse zuren geven deze wijn een zuivere en lange afdronk.

Deze wijn is uitstekend geschikt bij rijke kazen en desserts, zoals abrikozen pannacotta met amandel wafels.

Deze wijn wordt wereldwijd gezien als één van de mooiste resultaten die botritis kan voortbrengen. Nu op dronk, maar kan tevens nog 15 jaar ouderen.

Vinificatie: Late botrytis(edele rotting) oogst, vergist in inox vaten geklaard en gestabiliseerd. Vervolgens gerijpt op eikenhouten vaten.

De Bortoli is een van de grootste Australische wijnbedrijven die nog in familiebezit zijn. De bescheiden grondslag ervoor werd gelegd in 1928 door een Italiaans immigrantenpaar. Hun eind 2003 overleden zoon Deen zorgde er echter voor dat De Bortoli uit zou groeien tot de grote en dynamische onderneming die het tegenwoordig is. Het heeft wijngaarden en productiefaciliteiten in gebieden als Riverina, Yarra Valley, King Valley en Hunter Valley. De Bortoli produceert een uitgebreid gamma wijnen op verschillende kwaliteitsniveaus, uiteenlopend van eenvoudige generieke blends, tot prestigieuze terroirwijnen uit de Yarra Valley. Grote specialiteiten van De Bortoli zijn de dessertwijnen Noble One en Black Noble.  

€ 27,99 per fles
€ 161,70 per doos
(€ 26,95 per fles)

Wijnkring Magazine

Meerdere keren per jaar brengen wij een wijn magazine uit boordevol verhalen en recepten. Wil je graag meer over wijn weten? Schrijf je dan in en ontvang het magazine thuis!

Lees het magazine

Klik hieronder voor de aanbiedingen

https://www.wijngemak.nl/de-bortoli-noble-one-botrytis-semillon-0375