De Bortoli 8 years old Fine Tawny

Vol rijk zoet fruitig vanille eikenhout | Australië | New South Wales

Lekker bij: Aperitief, Desserts, Kaas

€ 21,49 per fles
€ 123,00 per doos
(€ 20,50 per fles)

De Bortoli Tawny port style 8 year old heeft een diep, toffee bruine kleur. In de neus rozijnen, gedroogd fruit, chocolade, koffie en amandelen. Een zachte smaak met noten en gedroogd fruit. Prettige, zachte afdronk.

Serveer deze wijn op 16-18 graden. Lekker als aperitief, bij een kaasplankje of bij een crême caramel.

Deze port style wijn is in vergelijking met tawny port wat zachter (minder scherp) en zoeter. De fermentatie (gisting) van deze wijn wordt gestopt door het toevoegen van alcohol. De wijn rijpt daarna op kleine en grote eiken vaten. Meerdere jaargangen worden geblend zodat er een gemiddelde leeftijd van 8 jaar wordt bereikt.

De Bortoli is een van de grootste Australische wijnbedrijven die nog in familiebezit zijn. De bescheiden grondslag ervoor werd gelegd in 1928 door een Italiaans immigrantenpaar. Hun eind 2003 overleden zoon Deen zorgde er echter voor dat De Bortoli uit zou groeien tot de grote en dynamische onderneming die het tegenwoordig is. Het heeft wijngaarden en productiefaciliteiten in gebieden als Riverina, Yarra Valley, King Valley en Hunter Valley. De Bortoli produceert een uitgebreid gamma wijnen op verschillende kwaliteitsniveaus, uiteenlopend van eenvoudige generieke blends, tot prestigieuze terroirwijnen uit de Yarra Valley. Grote specialiteiten van De Bortoli zijn de dessertwijnen Noble One en Black Noble.