D'Arenberg The Hermit Crab Marsanne Viognier

Vol krachtig zacht wit | Australië |

Lekker bij: Aperitief, Gevogelte, Vis, Wit vlees

€ 12,99 per fles
€ 74,94 per doos
(€ 12,49 per fles)

D'Arenberg The Hermit Crab Marsanne Viognier heeft een mooie briljante groengele kleur en hangt lekker in het glas. In de geur tropisch fruit, honing, mango en kruisbessen. De smaak is vol en vrij stevig dankzij het hoge alcoholpercentage. De afdronk is indrukwekkend en lang met heerlijk fruit, een vleugje mineralen en wat ziltigheid.

Deze wijn is lekker bij stevige visgerechten, gevogelte en zelfs bij kalfsgerechten. Serveer deze wijn niet te koud (8-12 graden).

Deze blend van de twee "Grote Witte Hopen" is familie van de meest traditionele rode wijn van d'Arenberg, de d'Arry's Original Shiraz/Grenache. De Marsanne druif heeft zijn oorsprong in de noordelijke regio van het Rhônedal in Frankrijk. Hier krijgt deze wijn veel respect, vanwege zijn stevige en aromatische karakter. Deze druif wordt met name aangeplant in de omgeving van de Hermitageberg, bekend van de luxe Hermitage wijnen. Ook de Viognier komt van oorsprong uit deze Franse streek. Osborne was de eerste Australiër die deze blend aandurfde en met succes!!!

Waarom de naam Hermit Crab? Dit kleine hermietkreeftje leefde vroeger in de grote binnenzee, waar nu McLaren Vale is. De bodem in deze streek is arm met een onderlaag van vuursteen en veel kalk, gevormd door de vele schaal en schelpdieren die in deze binnenzee leefden. De hermietkreeft vormde het grootste deel van deze creaturen.

D'Arenberg is een familie bedrijf dat is uitgegroeid tot een van de beste wineries van de wereld. Hun wijnen zijn pure klasse en daarom behoren ze tot de top 10 van alle Australische wijnen. Londen Wine Show, Parker en vele anderen wijnprofessionals geven deze wijnen steeds de beste médailles en punten.

D'Arenberg is in 1912 gesticht door Joseph Osborn en is momenteel uitgegroeid tot een van de beste wineries van de wereld. De familie Osborn vestigde zich in de heuvels ten noorden van Gloucester en Bellevue, de tegenwoordige McLaren Vale. De wijngaarden waren in 1928 al uitgegroeid tot 78 hectaren! In dat jaar werd ook de nieuwe kelder in gebruik genomen, daarvoor bracht men de druiven naar andere  wineries om wijn van te maken.

Het was Joseph's zoon Frank die zijn dokterstudie afbrak om wijnboer te worden. In 1943 kwam zijn zoon Francis (d'Arry) hem helpen en die nam in 1957 het heft in handen. In de 60- en 70er jaren grossierde d'Arry in talloze nationale en internationale prijzen. Diens zoon, Chester, studeerde wijnkunde aan de Roseworthy College. Chester liep daarna stage bij een aantal bedrijven in Australië en Europa, om maar alles over wijnmaken te weten te komen. Hij werd Chef wijnmaker in 1984 en direct investeerde hij in nieuwe houten vaten, stalen tanks en de meest moderne installaties.

In 1990 werd hij gekroond tot ‘Bushing King' van de McLaren Vale (beste tafelwijnmaker van de streek). In 1999 werd hij gekozen tot beste wijnmaker van Australië. Daarna volgden weer allerlei andere onderscheidingen. De meest recente zijn de verkiezing tijdens de internationale beurs van Californië tot beste winery en ook in 2003 in Syney gebeurde dit.

Dit artikel komt van wijnhuis D'Arenberg - Australië