Dagda Rosado

Rond fris soepel fruitig | Spanje |

Lekker bij: Aperitief, Gevogelte, Salades, Wijn voor elke dag / feestje, Wit vlees

€ 35,94 per doos
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

Dagda Rosado is een lekkere frisse en fruitige zomerse rosé uit de Spaanse regio Extremadura. Het is een makkelijke en toegankelijke rosé die zeer geschikt is als aperitief en als huiswijn voor dagelijks gebruik.

Serveer deze wijn bij wit vlees van de barbecue of bij zomerse salades.

Dagda Rosado is afkomstig uit Extramadura. Extremadura ligt in het zuid-westelijke deel van Spanje, vlakbij Portugal. In dit zeer warme stukje Spanje staan de wijnstokken aangeplant op hellingen en bodems die enorm van karakter verschillen door de heersende micro klimaten. Gevolg daarvan is dat de wijnen die er vandaan komen onderling van elkaar verschillen met ieder zijn eigen karakter. Wij ontdekten hier een heerlijk wijntrio in wit, rosé en rood met de veelzeggende en warmbloedige naam 'Dagda'. Ze zijn gemaakt van de in dit gebied zeer goed gedijende druiven Pardina (wit) en Tempranillo (rosé en rood). Ze komen op de markt onder de regionale classificatie Vino de la Tierra Extremadura.

De rosé van Dagda Rosado wordt er voor 100% gemaakte van het bekende Spaanse druivenras Tempranillo. De druiven ondergaan een moderne vinificatie.