Meest eenvoudige wijnshop
UNIEK! 6 wijnen naar eigen keuze voor doosprijs
Gratis bezorging vanaf 75,-
1000+ exclusieve wijnen
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning

Cuvee Galline Banyuls

Vol rijk zoet | Frankrijk | Languedoc

Lekker bij: Aperitief, Blauwe kazen, Chocolade, Oude kaas, Pat├ęs

Cuvee Galline Banyuls heeft een helderrode kleur, in de geur zeer rijk, rijp en zoet met aroma's van noten, gekookte pruimen en chocolade. De smaak is geconcentreerd met invloeden van confiture en een lange complexe afdronk.

Lichtgekoeld serveren op ongeveer 15 graden, bij krachtige pâté, voorgerecht van meloen met ham, chocolade nagerechten, roquefort kaas of als aperitief. Na openen van deze fles, is de wijn nog meerdere weken houdbaar.

Banyuls is een rode dessertwijn, die gemaakt wordt in Frankrijk aan de Middellandse Zee, vlakbij de Spaanse grens. De wijn ontleent zijn naam aan het schilderachtige vissersstadje Banyuls-sur-Mer. Het stadje wordt omzoomd door hoge bultige bergen (uitlopers van de Pyreneeën) waar de wijngaarden tegen de hellingen opkruipen. Het regent er weinig en de zon heeft vrij spel. galine

Het is een Vin Doux Naturel, oftewel een zoete wijn met een hoger alcoholpercentage dan “normale wijn” nl. zo’n 15%. Volle rijpe Grenache druiven worden in oktober geoogst en deels gerijpt in kelders en deels buiten in de volle zon. De vinificatie gaat midels de Méthode 'Vin Doux Naturel': d.w.z. toevoeging van alcohol aan de gistende wijn, waardoor een natuurlijk restsuikergehalte ontstaat. De weerselementen maken de wijn zo bijzonder. Pas na 5 of 6 jaar wordt Banyuls op fles gebracht.

De smaak zweeft tussen port en Madeira en heeft een aantrekkelijke, oranjebruine, heldere kleur gekregen. Het bouquet van gekonfijt fruit en gekrente rozijnen, die in afdronk zeer lang blijft nahangen, is overrompelend. Door de hoge smaakconcentratie, de houtrijping en het hogere alcoholpercentage doet deze wijn denken aan gerijpte Port.

Druivensoorten: 95% Grenache, 5% Carignan

€ 18,99 per fles
€ 104,94 per doos
(€ 17,49 per fles)

Wijnkring Magazine

Meerdere keren per jaar brengen wij een wijn magazine uit boordevol verhalen en recepten. Wil je graag meer over wijn weten? Schrijf je dan in en ontvang het magazine thuis!

Lees het magazine

Klik hieronder voor de aanbiedingen

https://www.wijngemak.nl/cuvee-galline-banyuls