Craigellachie 13 jaar oud

Tabak exotisch fruit fris kruidig vanille |

€ 49,99 per stuk

Craigellachie is een Schotse distilleerderij gelegen in het gelijknamige plaatsje, aan de samenvloeiing van de Fiddich-rivier en de Spey-rivier in Speyside. De distilleerderij werd opgericht in 1888 en staat bekend om zijn whisky met een unieke smaak.

De whisky heeft een strogele kleur en biedt een frisse en jeugdige neus met aroma's van appels, tropisch fruit, citrus, zachte vanille, kruiden en een subtiele hint van rook. De smaak begint friszoet met tonen van gerstemout, appels en mandarijn, gevolgd door kruidige accenten van kaneel, tabak en kruidig eikenhout. De rooktonen worden geleidelijk sterker. De afdronk is opvallend lang en kenmerkt zich door frisse citrusfruittonen met een aangenaam licht bittertje.

Het bijzondere aan Craigellachie is dat slechts 2% van de geproduceerde maltwhisky als single malt wordt gebotteld, terwijl het overgrote deel wordt gebruikt voor Dewar's White Label blended whisky. Dit maakt de single malt van Craigellachie een zeldzame vondst voor whiskyliefhebbers die op zoek zijn naar een unieke smaakervaring.