Cold Duck 5th Avenue (beperkt voorradig)

Zacht fris middelzoet fruitig mousserend | Zuid-Afrika |

Lekker bij: Aperitief, Wijn voor elke dag / feestje

€ 6,99 per fles
€ 37,74 per doos
(€ 6,29 per fles)
Cold Duck is een door tweede vergisting op fles mousserende rose wijn met een aantrekkelijke smaak van kersen, framboos en aardbei. een verleidelijk zoetje maakt dat deze wijn voor echt iedereen geschikt is en dat voor een nette prijs, zodat iedereen nu "champagne" kan drinken. 

Cold Duck 5th Avenue komt oorspronkelijk uit Duitsland, het ontstaan ervan kan teruggevoerd worden naar een oud gebruik in Bavaria. Men mengde destijds Bourgognes met reeds geopende Champagnes. Dit mengsel stond toen bekend als "Kalte Ende" oftewel koud einde. Dit gebruik zorgde ervoor dat eenmaal geopende Champagnes niet verspild werden en maakte een bijzonder drankje voor de lokale bevolking.

Een rijke Amerikaan heeft vervolgens het concept verplaatst naar Amerika waar het een groot succes werd. Alleen heeft hij de naam foutief vertaald, waardoor de naam in Amerika Cold Duck werd. Eind jaren 50 is de productie in Amerika gestopt.

Totdat een experimenterende Zuid-Afrikaan in de jaren 70 bij toeval een wijn ontwikkelde waarvan hij dacht dat het eindresultaat mislukt was. Echter met een tweede gisting waardoor de wijn mousserend werd, werd deze wijn een topper voor feesten. Om de naam aantrekkelijker te maken werd de naam uiteindelijk 5th Avenue Cold Duck.