Club Privado Rioja Semi Crianza

Rond rijk zacht fruitig vanille rood | Spanje | Rioja

Lekker bij: Kaas, Lam, Noten, Rood vlees, Tapas

€ 10,99 per fles
€ 59,34 per doos
(€ 9,89 per fles)

Club Privado Rioja Semi Crianza van het beroemde Riojahuis Baron de Ley is een perfect schoolvoorbeeld van het 'nieuwe Rioja'. Deze Rioja is zeer elegant vanwege de relatief korte tijd dat deze op nieuw hout (Semi Crianza) is gerijpt, daardoor barst de wijn ook nog van het rijpe tempranillo fruit.

Mooie diep rode kleur. De wijn heeft een naar rijp fruit geurend boeket. Zwarte bessen, bramen en aardbeien zijn te herkennen. Daarnaast herken je kruidige geuren, cederhout en vanille tonen. De smaak is rond en zwoel met rijpe tannine. De afdronk is frisfruitig en zacht met een mooie lengte waarin je heerlijke vanilletonen bespeurt.

Serveer deze wijn als aperitief maar hij is ook heerlijk bij diverse kazen, tapas, rood vlees, geroosterd konijn in Ibérico-ham, lam, paddenstoelen en zelfs bij klein wild.

Deze wijn is modern gemaakt met gekoelde gisting. Daarna 4 maanden gerijpt in nieuwe Amerikaans eikenhouten vaten en 6 maanden op fles.

Oorspronkelijk is deze wijn bedoeld voor de leden van de exclusieve investeerdersclub verbonden aan Barón de Ley. Op hun verzoek werd een lichter type wijn ontwikkeld dat wel alle herkenbare eigenschappen van een Rioja in zich zou dragen.