Circle of Life White - Waterkloof

Vol complex rijk fris intens mineralig wit | Zuid-Afrika | Stellenbosch

Lekker bij: Aperitief, Gerookte zalm, Gevogelte, Vis, Wit vlees

€ 16,99 per fles
€ 96,90 per doos
(€ 16,15 per fles)

Circle of Life White behoort tot de absolute top van de Zuid-Afrikaanse wijnen. De geur is zeer fruitig met citrus, aangevuld met een vleug perzik en wat meloen. De smaak is bijzonder complex: mineraliteit en fraicheur alom, een krachtige aanzet, maar een romig middenstuk geeft een mooi tegenwicht, een vleugje honing en heerlijke zuren maken het feest compleet. De afdronk is rijk en lang. Dit is topwijn zoals maar weinig Zuid-Afrikaanse domeinen het maken!

Serveer deze wijn als aperitief en bij visgerechten, gevogelte en wit vlees.

Druivensoorten: Sauvignon Blanc, Sémillon, Chenin Blanc

De wijngaarden van Waterkloof kennen een bijzonder lage opbrengst. Ze knippen een groot deel van de druiven weg, waardoor zeer geconcentreerd en rijp fruit overblijft. Dat fruit wordt vervolgens in grote houten, open vaten opgevoed. Er komt dus veel zuurstof bij, iets waar de gemiddelde wijnmaker van zou gruwen, maar het werkt. De druiven worden niet geplet en gestampt, ze laten ze gewoon in de vaten liggen en het natuurlijk exact zijn werk doen.

Waterkloof wijnen worden gemaakt in het Zuid-Afrikaanse district Stellenbosch, net buiten Somerset West. Wijnhuis Waterkloof werd opgericht door Paul Boutinot en is gelegen op een paar kilometer van de Atlantische oceaan, met wijnstokken die groeien op vulkanische bodem. Paul Boutinot werkt op biologische wijze en investeert veel in natuurbehoud en -herstel. Waterkloof produceert wijnen van topkwaliteit en heeft op enkele jaren tijd een fameuze,benijdenswaardige reputatie opgebouwd. John Platter voorspelt dit huis een glorieuze toekomst.

Dit artikel komt van wijnhuis Waterkloof - Zuid-Afrika