Circle of Life red - Waterkloof

Vol rijk zacht romig sappig rood | Zuid-Afrika | Stellenbosch

Lekker bij: Aperitief, Barbeque, Haarwild (haas,ree), Kaas, Lamsvlees, Ossenhaas, Rood vlees, Wit vlees

€ 16,99 per fles
€ 96,90 per doos
(€ 16,15 per fles)

Circle of Life Red behoort tot de absolute top van de Zuid-Afrikaanse wijnen. Deze wijn heeft alles wat een wijn moet hebben: body, balans, kracht. Veel concentratie en diep robijnrood van kleur. Een heerlijke neus met kersen, chocolade, kruiden, cederhout en wat vanille. Een heerlijke mond vol: rond, verfijnd, mooi zuurtje, sappige pruimen en zwarte bessen en flink wat kracht en fluwelige tannines, en een zeer lange, weelderige afdronk.

Serveer deze wijn als aperitief en bij vederwild, haarwild, rundsvlees, lamsvlees, bbq en kaas.

Druivensoorten: Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah en Pinotage.

De wijngaarden van Waterkloof kennen een bijzonder lage opbrengst. Ze knippen een groot deel van de druiven weg, waardoor zeer geconcentreerd en rijp fruit overblijft. Dat fruit wordt vervolgens in grote houten, open vaten opgevoed. Er komt dus veel zuurstof bij, iets waar de gemiddelde wijnmaker van zou gruwen, maar het werkt. De druiven worden niet geplet en gestampt, ze laten ze gewoon in de vaten liggen en het natuurlijk exact zijn werk doen.

Waterkloof wijnen worden gemaakt in het Zuid-Afrikaanse district Stellenbosch, net buiten Somerset West. Wijnhuis Waterkloof werd opgericht door Paul Boutinot en is gelegen op een paar kilometer van de Atlantische oceaan, met wijnstokken die groeien op vulkanische bodem. Paul Boutinot werkt op biologische wijze en investeert veel in natuurbehoud en -herstel. Waterkloof produceert wijnen van topkwaliteit en heeft op enkele jaren tijd een fameuze,benijdenswaardige reputatie opgebouwd. John Platter voorspelt dit huis een glorieuze toekomst.

Dit artikel komt van wijnhuis Waterkloof - Zuid-Afrika