Cielo Primasole Primitivo Puglia

Vol zacht fruitig rood | Italië | Puglia

Lekker bij: Gevogelte, Kaas, Noten, Pasta, Rood vlees, Wijn voor elke dag / feestje

€ 6,99 per fles
€ 38,94 per doos
(€ 6,49 per fles)

Cielo Primasole Primitivo Puglia is gemaakt van volrijpe druiven geoogst in het uiterste zuiden van Italië, Puglia. Het is een krachtige, violet-robijnrode wijn met een intense geur van zwarte bessen en specerijen. Vol en rijk van smaak met een gulle en zachte afdronk.

Serveer deze wijn bij niet te zware wildgerechten en gegrild vlees, bij diverse kazen, pastagerechten en als wijn om "zo" te drinken.

Cielo e Terra werd opgericht in 1908 door een groep wijnproducenten in Veneto met als doel hun krachten zowel op gebied van productie, verkoop en kennis te bundelen. Vandaag de dag hebben de aangesloten leden beschikking over meer dan 3000 hectare wijngaarden. Een enorme productie. Deze wijnbouw concentreert zich met name in de heuvels van Berici, die zorgen voor een goede ligging ten opzichte van de zon. Dit gebied heeft ook een reputatie hoog te houden op het gebied van Olijfolie, ham, kaas en truffels. Door het enorme aanbod aan druiven is Cielo in staat om de kwaliteit goed en stabiel te houden tegen vriendelijke prijzen. Ook de hypermoderne productie middelen van tegenwoordig dragen bij aan een stabiele kwaliteit.