Ingelogd als Thijs van Tuyll Account

Cielo Pinot Grigio Blush Rose

Rond zacht fris soepel fruitig | Italië | Veneto

Lekker bij: Aperitief, Barbeque, Gerookte zalm, Lunch, Salades, Wijn voor elke dag / feestje

€ 5,99 per fles
€ 32,94 per doos
(€ 5,49 per fles)
Cielo e Terra Pinot Grigio Blush rosato heeft een uitgesproken fruitigheid die zowel in het boeket als in de smaak terugkomt. Deze blush is daarnaast fris van smaak met lekker iets zoetig fruit in de afdronk. De aanbevolen temperatuur voor het drinken van deze wijn ligt tussen de 8-10 graden en kan bijvoorbeeld genuttigd worden als aperatief of bij lichte gerechten zoals vis. rose

Cielo e Terra werd opgericht in 1908 door een groep wijnproducenten in Veneto met als doel hun krachten zowel op gebied van productie, verkoop en kennis te bundelen. Vandaag de dag hebben de aangesloten leden beschikking over meer dan 3000 hectare wijngaarden. Een enorme productie. Deze wijnbouw concentreert zich met name in de heuvels van Berici, die zorgen voor een goede ligging ten opzichte van de zon. Dit gebied heeft ook een reputatie hoog te houden op het gebied van Olijfolie, ham, kaas en truffels.

Door het enorme aanbod aan druiven is Cielo in staat om de kwaliteit goed en stabiel te houden tegen vriendelijke prijzen. Ook de hypermoderne productie middelen van tegenwoordig dragen bij aan een stabiele kwaliteit. Deze blush rosé van Cielo krijgt zijn aantrekkelijke kleur van de roze/licht paarse pinot grigio druif. De druiven worden soft pressed en de vergisting vindt koud plaats om de fruitige aroma's te behouden.