Chemin des Lions Chardonnay

Exotisch fruit vol fris vanille eikenhout wit | Frankrijk | Languedoc

Lekker bij: Kip, Risotto, Romige kazen, Schaal- en schelpdieren

€ 9,49 per fles
€ 52,50 per doos
(€ 8,75 per fles)

Chemin des Lions Chardonnay is een houtgerijpte Chardonnay. Rijke witte wijn vol met fruittonen als mango, ananas, mandarijn en citrus. Herkenbare boter tonen, licht vanille met daaronder een aangename minerale frisheid. Mooi in balans. Deze chardonnay en heeft ter afsluiting nog een heerlijk lange afdronk.

Serveer deze wijn bij gebraden kip, schaal- en schelpdieren, gegrilde zalm, risotto, varkensvlees of lekker bij een kaasplankje met romige kazen.

De bijzondere wijnen van Chemin des Lions zijn vernoemd naar de ‘Chemins’, de paden tussen de wijnranken. De wijnboer loopt tussen de ranken door waar hij de wijngaarden inspecteert en de druiven proeft op optimale rijpheid. Deze wijngaarden liggen ideaal gesitueerd bij de ‘Golfe du Lion’, een zeebaai in het noordwesten van de Middellandse zee met een zeer belangrijke maritieme en mediterrane invloed op de wijngaarden. Ze voert koele lucht aan in dit zonovergoten deel van Frankrijk, waardoor de wijnen uiteindelijk verfijnder en eleganter worden. Al met al een uitgelezen (micro-)klimaat voor verrassende wijnen.