Chateau Trop Haut-Chaud Pomerol 2012

Verfijnd rijp fruit geconcentreerd vol zacht eikenhout rood | Frankrijk | Pomerol - Bordeaux
Lekker bij: Gevogelte, Grillades, Kaas, Ossenhaas, Rood vlees, Wild
De Haut-Trop Chaud 2012 heeft subtiele en elegante aroma's van rijp rood fruit met nuances van eikenhout, specerijen en kruiden. De typische elegantie van Pomerol en de gepolijste tannines geven de wijn een fluwelen textuur. Deze topwijn is zeer vol, zacht en verfijnd van smaak. Nu heerlijk op dronk.
Serveer deze fantastische wijn bij rood vlees, kazen en wild.
Chateau Trop Haut-Chaud Pomerol komt volledig uit de Pomerol. En juist uit een gebiedje tussen de vermaarde Château’s Petrus en Le Pin. Pomerol is op dit moment een van de meest begeerde appellaties ter wereld.
Het terroir bestaat uit klei en keien. De wijnstokken zijn 80 jaar oud. Het wijngebied is slechts 1,6 ha groot. Het plukken van de druiven vindt handmatig plaats.
De gisting vindt plaats in RVS-vaten gedurende 1 maand op 30 °C. Daarna vindt rijping plaats gedurende 18 maanden op nieuw eikenhouten vaten. De wijnen worden per 6 verpakt in een chique houten kist. De wijn wordt voor 100% van Merlot-druiven gemaakt.
Serveertemperatuur is 18 °C.
14%alc, AC Pomerol, Frankrijk