Meest eenvoudige wijnshop
UNIEK! 6 wijnen naar eigen keuze voor doosprijs
Gratis bezorging vanaf 75,-
1000+ exclusieve wijnen
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning

Chateau Saintayme St. Emilion Grand Cru

Vol fris intens fruitig sappig | Frankrijk | Bordeaux

Lekker bij: Kaas, Romige kazen, Rood vlees

Chateau Saintayme St. Emilion Grand Cru heeft een zeer intense paarse kleur met een schitterende glans. De geur is prachtig met rijp fruit, vers geplukt en een vleugje geroosterd brood. Dit is een enorme fruitige wijn, vanaf het begin tot het einde is deze Saint Emilion vol en heerlijk fris. Het fruit is knapperig, sappig, lekker gevarieerd en uitbundig! Ook de afdronk is zeer mooi en smakelijk en vraagt om meer! 

Serveer deze wijn bij: een gegrilde biefstuk of entrecote, portobello paddestoelen met kruiden en knoflook en rijpe zachte kazen.

Saintayme is een St. Emilion gemaakt van 100% merlot en afkomstig van een terrein van 9 hectare. Er wordt bewust gewerkt met lage opbrengsten (45 hl/ha) en het gebruik van nieuwe eikenhouten vaten wordt beperkt tot 30% om de fruitigheid te behouden. Het chateau is eigendom van de familie Durantou en het was vader Denis Durantou die de kwaliteit van elk van zijn kastelen verbeterde (lees ook Les Cruzelles en La Chenade in Lalande Pomerol en l'Eglise Clinet en Petite Eglise in Pomerol), tot hij in mei 2020 overleed aan een agressieve ziekte. Momenteel zijn het de dochters Noemi en Constance die met glans het levenswerk en de stijl van hun vader voortzetten.

€ 27,99 per fles
€ 155,94 per doos
(€ 25,99 per fles)

Wijnkring Magazine

Meerdere keren per jaar brengen wij een wijn magazine uit boordevol verhalen en recepten. Wil je graag meer over wijn weten? Schrijf je dan in en ontvang het magazine thuis!

Lees het magazine

Klik hieronder voor de aanbiedingen

https://www.wijngemak.nl/chateau-saintayme-st-emilion-grand-cru