Château Rozier Saint Emilion Grand Cru

Rijp fruit krachtig zacht vanille eikenhout rood | Frankrijk | Saint-Emilion

Lekker bij: Gevogelte, Lamsvlees, Oude kaas, Patés, Rood vlees, Wild

€ 19,99 per fles
€ 113,94 per doos
(€ 18,99 per fles)

Château Rozier Saint-Emilion Grand Cru is paarsrood in het glas. In de neus ruik je intense aroma’s van rood en zwart fruit, toast en een hint van vanille. Dit is een heerlijke volle, rijke en aangenaam stevige wijn met tonen van bes, pruim en een hint van cederhout en vanille. Deze klassieke wijn heeft soepele tannines en een lange afdronk.

Serveer deze wijn bij wild, gevogelte, rood vlees, lamsvlees en romige kazen.

Deze wijn wordt gemaakt van ongeveer 65% Merlot en 35 % Cabernet Franc druiven. De gemiddelde leeftijd van de druivenstokken is 40 jaar oud. De wijn rijpt 15 tot 18 maanden in eikenhouten vaten. Dez wijn smaakt fantastisch en zal bij iedereen die van een wat krachtigere wijn zeker in de smaak vallen.

De oorsprong van de Château Rozier Saint-Emilion Grand Cru gaat terug tot het begin van de vorige eeuw. De familie Saby beheert negen kastelen, voornamelijk in Saint-Emilion, maar ook in Fronsac en Lalande-Pomerol. Al acht generaties lang, sinds 1769 houden zij zich bezig met wijnmaken. Alle gebieden hebben hun eigen karakteristieken, voornamelijk door de verschillende bodems, maar er worden overal goede wijnen gemaakt. Regelmatig geprezen bij internationale wijnbeurzen en wedstrijden, de wijnen van Château Rozier zijn gezegend met een complexe reeks van subtiele smaken, geaccentueerd met tonen van heerlijke rode bessen.