Château Roubine Rosé Cru Classé 'Lion & Dragon' (Bio)

Verfijnd rijp fruit vol zacht intens | Frankrijk | Provence

Lekker bij: Aperitief, Aziatische gerechten, Gevogelte, Salades, Vis, Wit vlees

€ 28,99 per fles
€ 173,94 per doos
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

Château Roubine Rosé 'Lion & Dragon' (Bio) is licht zalmroze van kleur. In de geur fijne kruiden, fruit, hop en subtiele tonen van citroengras. Deze geconcentreerde en intense cuvee van vier druivensoorten heeft deze zachte en verfijnde  rosé opgeleverd. De tonen van citroen en hop komen terug in de rijke smaak aangevuld met verfijnde tonen van heerlijk fruit en nuances van hout. Deze cuvee blijft fris in de mond en heeft een heerlijke en expressieve, lange afdronk. 

Serveer deze wijn als aperitief of bij rijke salades met vis en vlees (rauw of gerookt), gegrilde rode mul, knoflook confit van lam, eend en roquefort en Oosterse en licht gekruide gerechten.

Druivensoorten: 50% Grenache, 30% Tibouren, 10% Mourvèdre, 10% Rolle.

De druiven worden vroeg in de ochtend geoogst en vervolgens bewaard in een koude kamer om hun temperatuur te verlagen tot 1°C. De druiven worden vervolgens door de sorteertafel naar de "presser" gestuurd, waar de pelliculaire maceratie 24 uur wordt uitgevoerd. De koude maceratie, die erg lang is voor rosé, zorgt voor maximale extractie van de aroma’s en de bijzonderheid van de druiven zonder dat de kleur verloren gaat. De wijn wordt op een lage temperatuur vervolgens in temperatuur gecontroleerde vaten geladen waar de fermentatie en het ‘ouderen’ gedurende 6 maanden plaatsvindt.