Meest eenvoudige wijnshop
UNIEK! 6 wijnen naar eigen keuze voor doosprijs
Gratis bezorging vanaf 75,-
1000+ exclusieve wijnen
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning

Château Rahoul Graves Rouge

Rijp fruit vol krachtig sappig vanille | Frankrijk | Graves - Bordeaux

Lekker bij: Ossenhaas, Oude kaas, Rood vlees

Château Rahoul Graves Rouge heeft zachte tannine die deze wijn de ruggegraat geeft, naast het vlezige zwarte fruit als braam en zwarte kers en vanilletonen afkomstig van de houtrijping. De Cabernet Sauvignon en Petit Verdot geven de wijn de kracht, de Merlot zorgt voor een sappige kern.

Drinkadvies

Serveer deze wijn bij klassieke Franse gerechten zoals een Boeuf Bourgignon. Geroosterd rundvlees of een sappig stuk wild combineert ook geweldig.

Wijnhuis omschrijving

Dourthe - onderdeel van de CVBG-groep - is opgericht in 1840 en produceert in de Bordeaux en Languedoc een breed scala aan premium tot super-premium wijnen met een groot aandeel in de Grands Crus-markt. Men is niet alleen verantwoordelijk voor de productie van topwijnen onder de eigen naam, tot de bezittingen behoort ook een zestal prestigieuze Châteaux, waaronder Belgrave, Pey La Tour en Le Boscq. Samen goed voor een wijngaardoppervlakte van 400 hectare. Dat de wijnen stuk voor stuk van hoge kwaliteit zijn erkende ook de vakjury tijdens de International Wine & Spirits Competition 2007: het huis werd onderscheiden met de French Wine Producer Trophy.

Vinificatie

De druiven worden streng geselecteerd en met de hand geplukt. Na de oogst en de alcoholische vergisting, ondergaat het sap een malolactische vergisting in eikenhouten vaten gedurende 12 tot 15 maanden. 30% van de vaten is nieuw.

Herkomst

Het chateau heeft 40 ha wijngaarden in de gehele Graves regio en dichtbij de Garonne rivier. Graves bevat veel kiezel en gravel waardoor het fruit vroeg rijpt en mooie tannines en zuren bevat. De rode wijnen zijn buitengewoon charmant. De fruitige, elegante expressie van Merlot wordt versterkt door de complexiteit van de Cabernet Sauvignon en Petit Verdot.

€ 27,99 per fles
€ 167,94 per doos
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

Wijnkring Magazine

Meerdere keren per jaar brengen wij een wijn magazine uit boordevol verhalen en recepten. Wil je graag meer over wijn weten? Schrijf je dan in en ontvang het magazine thuis!

Lees het magazine

Klik hieronder voor de aanbiedingen

https://www.wijngemak.nl/chateau-rahoul-graves-rouge