Château Les Fontenelles Bergerac Rosé

Frankrijk | Bergerac

€ 6,49 per fles
€ 35,34 per doos
(€ 5,89 per fles)

Château Les Fontenelles Bergerac Rosé is prachtig vol roze van kleur. Het bouquet wordt gevormd door rood fruit, waaronder aardbeien, frambozen en bessen. Fruitig, maar toch droog van smaak. 

Serveer deze wijn bij fijne vleeswaren,  geroosterd vlees en salades.

Bergerac heeft zijn eigen herkomstbenaming sinds 1936. Hier worden dezelfde druivensoorten verbouwd als in het Bordeaux gebied , incidenteel aangevuld met enkele lokale druivensoorten. De gelijkenis met de wijnen uit Bordeaux is dus bijna logisch te noemen , al hebben veel Bergerac wijnen iets minder finesse en diepgang dan de grote broer.Er zijn echter Chateaux die een kwalitatief dusdanig hoogwaardig product kunnen maken, waar velen Bordeaux wijnen niet tegenop kunnen en vaak nog veel aantrekkelijker geprijsd. Zo'n Chateau is Fontenelles. Chateau Fontenelles is gelegen, in het centrum van de pittoreske regio van Perigord, op een magnifiek plateau in het zuidwesten van Thenac. Men verbouwt hier al wijn sinds 1827.
De Rosé is een blend van ongeveer 65% Merlot, aangevuld met de beide Cabernets. De vinificatie is bij een lage temperatuur om zoveel mogelijk aroma's en frisheid in de wijn te behouden.