Meest eenvoudige wijnshop
UNIEK! 6 wijnen naar eigen keuze voor doosprijs
Gratis bezorging vanaf 75,-
1000+ exclusieve wijnen
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning

Château Les Fontenelles Bergerac Rosé

Frankrijk | Bergerac

Château Les Fontenelles Bergerac Rosé is prachtig vol roze van kleur. Je ruikt rood fruit, waaronder aardbeien, frambozen en bessen. Fruitig, maar toch droog van smaak. De Merlot geeft deze wijn een volle afdronk met een iets kruidig karakter. Ook de Cabernets geven een kruidig karakter aan de wijn. De Cabernet Franc zorgt daarbij voor een delicate fruitigheid, waar de Cabernet Sauvignon meer warme tonen, zoals vanille en cederhout aan de wijn geeft. 

Serveer deze wijn als aperitief, bij fijne vleeswaren, lichte gerechten,  geroosterd vlees en salades. 

Bergerac heeft zijn eigen herkomstbenaming sinds 1936. Hier worden dezelfde druivensoorten verbouwd als in het Bordeaux gebied , incidenteel aangevuld met enkele lokale druivensoorten. De gelijkenis met de wijnen uit Bordeaux is dus bijna logisch te noemen , al hebben veel Bergerac wijnen iets minder finesse en diepgang dan de grote broer.Er zijn echter Chateaux die een kwalitatief dusdanig hoogwaardig product kunnen maken, waar velen Bordeaux wijnen niet tegenop kunnen en vaak nog veel aantrekkelijker geprijsd. Zo'n Chateau is Fontenelles. Chateau Fontenelles is gelegen, in het centrum van de pittoreske regio van Perigord, op een magnifiek plateau in het zuidwesten van Thenac. Men verbouwt hier al wijn sinds 1827.
De Rosé is een blend van ongeveer 65% Merlot, aangevuld met de beide Cabernets. De vinificatie is bij een lage temperatuur om zoveel mogelijk aroma's en frisheid in de wijn te behouden.
€ 37,50 per doos

Wijnkring Magazine

Meerdere keren per jaar brengen wij een wijn magazine uit boordevol verhalen en recepten. Wil je graag meer over wijn weten? Schrijf je dan in en ontvang het magazine thuis!

Lees het magazine

Klik hieronder voor de aanbiedingen

https://www.wijngemak.nl/chateau-les-fontenelles-bergerac-rose