Meest eenvoudige wijnshop
UNIEK! 6 wijnen naar eigen keuze voor doosprijs
Gratis bezorging vanaf 75,-
1000+ exclusieve wijnen
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning

Château Les Fontenelles Bergerac Moelleux

Frankrijk | Bergerac

Château Les Fontenelles Bergerac Moelleux is een mollige en vette wijn, die overloopt van het volrijpe, tropische fruit. Vooral ananas, meloen, perzik en abrikoos voeren de boventoon.

Serveer deze wijn als aperiteif en bij voorgerechten als meloen en ganzenlever, bij vis, gevogelte en wit vlees met een zoetge saus en bij niet te zoete desserts. Ook bij oosterse gerechten met pittige of zoetige smaken doet deze wijn het goed.

Bergerac heeft zijn eigen herkomstbenaming sinds 1936. Hier worden dezelfde druivensoorten verbouwd als in het Bordeaux gebied , incidenteel aangevuld met enkele lokale druivensoorten. De gelijkenis met de wijnen uit Bordeaux is dus bijna logisch te noemen , al hebben veel Bergerac wijnen iets minder finesse en diepgang dan de grote broer.Er zijn echter Chateaux die een kwalitatief dusdanig hoogwaardig produkt kunnen maken, waar velen Bordeaux wijnen niet tegenop kunnen en vaak nog veel aantrekkelijker geprijsd. Zo'n Chateau is Fontenelles. Chateau Fontenelles is gelegen, in het centrum van de pitoreske regio van Perigord, op een magnifique plateau in het zuid westen van Thenac. Men verbouwt hier al wijn sinds 1827. Deze Moelleux is een heerlijke, edelzoete wijn uit de Bergerac.

 

€ 37,50 per doos

Wijnkring Magazine

Meerdere keren per jaar brengen wij een wijn magazine uit boordevol verhalen en recepten. Wil je graag meer over wijn weten? Schrijf je dan in en ontvang het magazine thuis!

Lees het magazine

Klik hieronder voor de aanbiedingen

https://www.wijngemak.nl/chateau-les-fontenelles-bergerac-moelleux