Meest eenvoudige wijnshop
UNIEK! 6 wijnen naar eigen keuze voor doosprijs
Gratis bezorging vanaf 75,-
1000+ exclusieve wijnen
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning

Château Les Fontenelles Bergerac Blanc Sec 0.375

Frankrijk | Bergerac

Château  Les Fontenelles Bergerac Blanc Sec 0.375 is groengeel, parelmoer van glans. Impressies van witte perzik, appel en peer. Heel fris en pittig in de mond en met tonen van citrus en limoen.                                                                                                           

Prachtig als aperitief, maar ook heerlijk in combinatie met visgerechten zoals coquilles.

Bergerac heeft zijn eigen herkomstbenaming sinds 1936. Hier worden dezelfde druivensoorten verbouwd als in het Bordeaux gebied , incidenteel aangevuld met enkele lokale druivensoorten. De gelijkenis met de wijnen uit Bordeaux is dus bijna logisch te noemen, al hebben veel Bergerac wijnen iets minder finesse en diepgang dan de grote broer. Er zijn echter Chateaux die een kwalitatief dusdanig hoogwaardig product kunnen maken, waar velen Bordeaux wijnen niet tegenop kunnen en vaak nog veel aantrekkelijker geprijsd. Zo'n Chateau is Fontenelles. Chateau Fontenelles is gelegen, in het centrum van de pitoreske regio van Perigord, op een magnifique plateau in het zuid westen van Thenac. Men verbouwt hier al wijn sinds 1827.
Het geheim van de finesse en het fruit van deze schitterende droge wijn schuilt in het bereidingsproces, namelijk de 'elevage sur lie', oftewel de droesem die ontstaat door het afsterven van gistcellen. De assemblage bestaat uit Sauvignon Blanc, aangevuld met Semillon druiven.
€ 3,99 per fles
€ 22,14 per doos
(€ 3,69 per fles)

Wijnkring Magazine

Meerdere keren per jaar brengen wij een wijn magazine uit boordevol verhalen en recepten. Wil je graag meer over wijn weten? Schrijf je dan in en ontvang het magazine thuis!

Lees het magazine

Klik hieronder voor de aanbiedingen

https://www.wijngemak.nl/chateau-les-fontenelles-bergerac-blanc-sec-0375