Chateau La Pensee Lalande Pomerol

Vol complex krachtig zacht eikenhout rood | Frankrijk | Pomerol - Bordeaux

Lekker bij: Kaas, Rood vlees, Wild

€ 21,99 per fles
€ 119,94 per doos
(€ 19,99 per fles)

Chateau La Pensee Lalande Pomerol heeft een robijnrode kleur. De geur is rijk en complex met aroma's van rijp rood fruit, wat vanille en kaneel. Deze mooie, volle wijn is rond en zacht en perfect in balans met lichte houttonen en fruit als bosbessen en bramen. De afdronk is lang en zacht met rijp fruit.

Serveer deze wijn bij entrecote, gerechten met wild en stamppotten zoals andijvie met spekjes.

Lalande-de-Pomerol is een kleine wijnstreek. De wijngaarden beslaan slechts 15 hectare ligt. Lalande-de-Pomerol ligt ten noorden van Pomerol en de scheidingslijn tussen beide gebieden is het riviertje de Barbanne. Merlot is in de beide gebieden absoluut de toonaangevende druivensoort, die op de zeer sterk klei-houdende kiezelbodems hier zeer goed gedijt.

Men dankt deze reputatie aan de jarenlange productie van wijnen op een zeer hoog kwaliteits niveau. Dit hoge niveau kan men halen doordat men alleen druiven gebruikt van de oudste wijnstokken. Verder past men hier de zogenaamde “ vendanges vertes “ toe.

Dit wil zeggen dat men tijdens de groei van de druiven al meerdere keren in de wijngaard onrijpe druiven en overbodig groen wegknipt, hierdoor kunnen de druiven dus optimaal rijpen. Men haalt hier dus ook de gehele oogst met de hand binnen. De assemblage bestaat voor het overgrote deel uit Merlot ( 80% ) en wordt aangevuld met zowel Cabernet Sauvignon als Cabernet Franc. De wijngaarden liggen dan wel in de Lalande , maar de kwaliteit staat absoluut op het niveau van de Pomerols

Vinificatie: Na het ontstelen en kneuzen, ondergaan de druiven een gekoelde schilinweking gedurende 5 dagen, dit om de maximale hoeveelheid kleur en aroma te onttrekken aan de druiven. Alcoholische en malolactische fermentatie wordt vervolgens uitgevoerd in vaten onder controle van temperatuur. Hoge temperaturen worden gehanteerd om maximale concentratie te verkrijgen. Dit varieert tussen de 18-30 dagen afhankelijk van de oogst. De wijn rijpt in 1 en 2 jaar oude eiken vaten en wordt vervolgens gebotteld op het landgoed door de wijnboer.