Chateau Hosanna Pomerol 2001

Vol complex rijk krachtig zacht rood | Frankrijk | Pomerol - Bordeaux

Lekker bij: Kaas, Noten

€ 109,99 per fles

Chateau Hosanna Pomerol uit het TOP jaar 2001 heeft een volle, rijpe rode kleur met licht oranje/bruinend randje. De prachtige wijn heeft een mooie geur met een overweldigend rijk bouquet met veel aroma’s van o.a. vanille, drop en specerijen. De smaak heeft een complexe struktuur met terroir, rijp fruit, veel vlezigheid en rondeur. De wijn, die al geheel op dronk is, sluit af met een even fraaie als indrukwekkende finale. Serveer deze wijn bij rood vlees, wild en belegen en oude kazen.

Het gerenommeerde huis Jean-Pierre Moueix, eigenaar van o.a. het wereldberoemde Château Petrus in Pomerol, selecteert ieder jaar de betere wijnen in dit Bordeaux-gebied. Deze wijnen, zo ook die van Certan Giraud, worden vervolgens opgevoed in de indrukwekkende kelders van Moueix in Libourne.

Dit zeer kleine Château (4 hectare) ligt in Libournais, op de rechteroever van de Dordogne. Voorheen heette dit Château Certan-Guiraud en kreeg vanaf het oogstjaar 1999 door eigenaar Christian Moueix de naam Hosanna.

Hosanna bezit een oppervlakte van 7,5 hectare aan wijngaarden. Daarvan produceert men jaarlijks zo’n 4.550 kisten à 12 flessen. De gebruikte druivensoorten zijn 80% Merlot en 20% Cabernet Franc. De vinificatie geschiedt er traditioneel met een rijping op Franse eikenhoutenvaten.

Neerlands meest bekende wijnschrijver Hubrecht Duijker beschrijft hem in zijn Wijnatlas & Encyclopedie als een gedistingeerde wijn, die kracht en finesse op een evenwichtige wijze combineert. De wijn heeft massa’s zachte tannines en een lange finish, waarin het gebruik van nobel hout - van meestal 100% nieuwe vaten - zorgt voor een passende omlijsting.

Deze jaargang is beperkt leverbaar.