Chateau d'Escurac Medoc Cru Bourgeois

Verfijnd rijp fruit vol zacht vanille rood | Frankrijk | Bordeaux

Lekker bij: Kaas, Lamsvlees, Rood vlees, Wild

€ 19,99 per fles
€ 113,94 per doos
(€ 18,99 per fles)
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

Chateau d'Escurac Medoc Cru Bourgeois is lichtpaars met een donkere kern. In de neus geuren van rijp bosfruit met een vleugje zwarte bessen met minerale en kruidige aroma’s. Deze wijn is weelderig, vol en verfijnd van smaak met nuances van pruimen, gedroogde aardbeien, rijpe tannines en een vleugje vanille. Deze klassieke Bordeauxwijn is nu heerlijk op dronk.

Serveer deze prachtige wijn op ongeveer 18 graden, bij rood vlees (rosbief, tournedos), lam, wild en kazen.

Druivensoorten: Merlot, Cabernet-Sauvignon en Cabernet Franc.

In de 11e eeuw, heeft Chateau d’Escurac een lang spoor van wijnmaak geschiedenis gemaakt. De wijngaard ligt op een van de hoogste bergtoppen in de Medoc, met uitzicht op het hele gebied. Het karakter van de bodem laat een hoge verhouding van diepe kiezel zien, geplant op een van de hoogste toppen van de Medoc.

Ongeveer 30 jaar is de groei gevinifieerd op de lokale coöperatie, maar de eigenaar heeft het wijnhuis recent ingericht met de best mogelijke installaties. Vanaf nu, onder het toeziend oog van de Landureau familie. De meest up to date wijnmaaktechnieken worden gevolgd door een traditioneel rijpingsprocedure met finesse, en een onderscheidend bouquet. Wijnen jonger dan 7 jaar oud produceren de tweede wijn die verkocht wordt onder het label: Chapelle d’Escurac. De triomf in de 1999 Cru Bourgeois Cup laat goed de kwaliteit van de wijn zien.