Chateau Cazal Viel Saint Chinian Rose Vieilles Vignes

Rond fris fruitig kruidig | Frankrijk | Saint-Chinian

Lekker bij: Aperitief, Gerookte zalm, Gevogelte, Salades, Wit vlees

€ 46,74 per doos

Chateau Cazal Viel Saint-Chinian Rosé is een heerlijke roséwijn die hoofdzakelijk gemaakt is van Syrah, aangevuld met Grenache, Cinsault en Carignan. De wijn heeft een diepe, intens roze kleur met een frisse, stuivende neus. Een droge, strakke wijn met tonen van rijp fruit en kruiden en een verfrissende balans in fruit en zuren.

Heerlijk bij wit vlees en gevogelte, frisse salades of als aperitief.

Laurent Miquel wordt gezien als één van de beste jonge wijnmakers uit het Zuiden van Frankrijk. Geïnspireerd door de passie en toewijding van zijn vader Henri als top wijnmaker uit Chinian in de Languedoc, treedt hij succesvol in diens voetsporen. Zijn twee passies Syrah en Viognier hebben ervoor gezorgd dat hij hoge ogen heeft gegooid op internationale proeverijen.

Laurent Miquel is de zoon van Christiane en Henri Miquel, de eigenaars van het befaamde huis Château Cazal Viel. Laurent's belangrijkste wijn vindt zijn oorsprong hier. Cazal Viel bevindt zich in een prachtig gebied aan de basis van het Caroux gebergte. Het mediterraanse klimaat in combinatie met uitgebreide bodemkennis zorgt ervoor dat Laurent Miquel de wijnstokken kan verzorgen en beschermen, zonder het gebruik van buitensporige chemische middelen. Op deze manier produceren zij hun wijnen in harmonie met de natuur.

De filosofie van Laurent is simpel: het creëren van de ultieme Saint Chinian wijnen, die het karakter en de complexiteit van de landstreek goed weergeven. Alleen superieure druiven hebben het in zich om deze bijzondere wijnen voort te brengen. 

Dit artikel komt van wijnhuis Laurent Miquel - Frankrijk