Château Belgrave 5e Grand Cru Classé 2018

Rood | Frankrijk | Saint-Julien - Bordeaux

Lekker bij: Kaas, Oude kaas, Rood vlees, Wit vlees

Vanaf € 36,99 per fles
€ 39,99 per fles
€ 221,94 per doos

Château Belgrave 5e Grand Cru Classé 2018 is robijnrood van kleur met een donkere kern. Kenmerkende elegante geur van bessen, laurier, cederhout en tabak. Een prachtifge, rijke, complexe wijn. Fraaie balans en zijdezachte tannines. De lange afdronk is pittig en kruidig.

Serveer deze wijn bij vleesgerechten en diverse kaassoorten.

Château Belgrave is eigenaar van een van de oudste Cru wijngaarden in Médoc en sinds 1855 geclassificeerd als 5e Grand Cru Classé. Het beroemde Château beschikt over een moderne vatenkelder waar de wijnen onder optimale omstandigheden (12-16 maanden) tot rijping.

Druivensoorten: 74% Cabernet Sauvignon, 23% Merlot en 3% Petit verdot. De druiven worden met de hand geplukt en in kleine kratten vervoerd. De wijn fermenteert in roestvrijstalen vaten en rijpt daarna 12 maanden op eiken.

Op de grens van de Saint-Julien appellatie, met slechts een stroompje dat de twee scheidt, profiteert Château Belgrave, 5e Grand Cru Classé 1855, optimaal van de grindbodem met kleiondergrond. Deze wijn drukt de finesse en persoonlijkheid van dit geweldige terroir uit; zijn verouderingsvermogen, zijn aromatische complexiteit en zijn Saint-Julien-karakter. Sinds Dourthe het beheer van het domein in 1979 overnam, staat de wijn vandaag de dag bekend als één van de beste geclassificeerde Haut-Médocs.

 Wanneer deze jaargang uitverkocht is dan gaan wij over op de nieuwe, de prijs kan afwijken.