Chanson Viré-Clessé

Exotisch fruit vol fris mineralig wit | Frankrijk | Bourgogne

Lekker bij: Aperitief, Kreeft, Salades, Wit vlees

€ 19,99 per fles
€ 119,94 per doos
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

Chanson Viré-Clessé is lichtgeel van kleur, helder met wat goudnuances. Aantrekkelijke bloemengeuren gecombineerd met tonen van exotisch fruit, versterkt door een mooie mineraliteit. Heel fris, goede structuur, wat vol en een goede balans. Mooie, aromatische combinatie met een harmonieuze afdronk.

Serveer deze wijn als aperitief vanwege het frisse karakter. Een prachtige begeleider van lichte voor- en hoofdgerechten met vis, kip, parelhoen, kalfsvlees in een romige wijn of limoensaus, rijke salades met kreeft of krab. Ook lekker bij lichte, romige kazen.

In het hart van de wijnstreek Mâcon, ten zuiden van Bourgondië, vormen de twee dorpen Viré en Clessé een uniek terroir gesitueerd op zuidoostelijk gelegen hellingen. In Viré is de bodem kalkachtig met grote kleilagen. In Clessé is de bodemstructuur iets anders: een combinatie van krijt en klei vermengd met liasische mergel en oesterfossielen die de wijn een specifieke mineraliteit geven. Dit is één van de beste witte wijnen van de regio die souplesse en mineraliteit combineert.

De druiven worden met de hand geplukt en volgen een traditionele vinificatie. De wijnen rijpen vervolgens ìn roestvrijstalen vaten.