Chanson Santenay

Spicy rijp fruit vol complex fris vanille rood | Frankrijk | Bourgogne

Lekker bij: Gevogelte, Haarwild (haas,ree), Lichte vleesgerechten, Vederwild (fazant,patrijs,kwartel)

€ 32,99 per fles
€ 197,94 per doos
Inloggen om korting op deze wijn te krijgen

Chanson Santenay heeft een heldere robijnrode kleur. Frisse aanzet met geuren van rijpe, rode en donkere bessen. Intense aroma's van frambozen, kersen en zwarte bessen gemengd met kruiden en een vleugje vanille. Evenwichtig en complex, fraaie textuur, goed geïntegreerde tannines.

Serveer deze wijn bij gevogelte en niet te krachtig of uitgesproken wild. Zeer mooi bij tamme eendenborstfilet met een saus van bessen (bosfruit).

De druiven worden met de hand geplukt en krijgen een volledige gisting gedurende ongeveer twee weken. De wijnen rijpen vervolgens in de 15e eeuwse kelder gedurende 14 tot 18 maanden op nieuw en oud eiken.

Domaine Chanson, eigenaar van 25 ha in de 10 mooiste Beaune Premiers Crus, wordt terecht beschouwd als een van de Premiers Crus specialisten in Beaune. De wijngaard is gelegen op de heuvel van de gemeente Santenay, een klein dorpje ten zuiden van de Côte de Beaune, vlakbij Chassagne Montrachet. De grond bestaat hier uit klei en kalksteen en er wordt uitsluitend Pinot Noir verbouwd.