Meest eenvoudige wijnshop
UNIEK! 6 wijnen naar eigen keuze voor doosprijs
Gratis bezorging vanaf 75,-
1000+ exclusieve wijnen
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning

Chanson Chassagne-Montrachet

Exotisch fruit vol complex mineralig vanille eikenhout | Frankrijk | Bourgogne

Lekker bij: Blauwe kazen, Ganzelever, Gevogelte, Kaas, Kreeft, Vis, Wit vlees

Chanson Chassagne-Montrachet is prachtig goudgeel van kleur. Subtiele bloemenaroma's gecombineerd met citrusfruit, amandel en hazelnoot. Fris,vol en rijk in de mond, complex met wat mineraliteit ,een grote lengte.en een fijne hint van eikenhout. Goed gebalanceerd en gestructureerd. Deze wijn heeft een goed bewaarpotentieel.

Serveer deze prachtige wijn bij foie gras, gegrilde vis, kreeft, gevogelte, witvlees en smaakrijke kazen als Epoisses, Roquefort en Munster.

 

Domaine Chanson, eigenaar van 25 ha in de 10 mooiste Beaune Premiers Crus, wordt terecht beschouwd als een van de Premiers Crus specialisten in Beaune. De druiven komen van drie geselecteerde wijngaarden, ideaal gelegen in het hart van het dorp Chassagne-Montrachet. Het ligt dichtbij het Premiers Crus-gebied en de wijngaarden liggen in zuidoostelijke richting.

Vinificatie: De druiven worden met de hand geplukt. Na een milde persing rijpt de wijn voor 12 tot 14 maanden op nieuw en oud eiken in de 15e eeuwse kelders.

€ 67,99 per stuk

Wijnkring Magazine

Meerdere keren per jaar brengen wij een wijn magazine uit boordevol verhalen en recepten. Wil je graag meer over wijn weten? Schrijf je dan in en ontvang het magazine thuis!

Lees het magazine

Klik hieronder voor de aanbiedingen

https://www.wijngemak.nl/chanson-chassagne-montrachet