Champagne Raflin-Lepitre Premier Cru Brut

Mousserend | Frankrijk | Champagne

€ 39,99 per stuk

Champagne Raflin-Lepitre Premier Cru Brut heeft een mooie strogele kleur. Een levendige stroom van kleine belletjes zorgt voor een aanhoudende ring van mousse bovenaan in het glas. Heerlijk rijk en fris van smaak. 

De champagne is een combinatie van 35% Pinot Meunier, 35% Pinot Noir en 30% Chardonnay en rijpt 3 jaar in de kelder voordat het degorgement volgt.

Het bewerken van het land is begrijpen hoe alle onderdelen van de wijnbouw werken: uit deze unieke uitwisseling ontstaan mooie wijnraken met rijpe druiven. De grond, wordt dagelijks door hun bewerkt en gekoesterd. Ze laten onze praktijken en zorg evolueren met de antwoorden die de aarde hun geeft. Omdat ze nederig zijn tegenover de natuur maar aandachtig voor haar uitdagingen, zetten zij het werk van hun voorouders voort door middel van de 26 percelen die de mozaïek van hun bedrijf vormen.

Percelen in: Montagne de Reims en Vallée de l'Ardre

Dorpen: Rilly-la-Montagne, Chigny-les-Roses, Ludes en Lagery

Gronden: Klei, krijt en leem

Op deze gronden telen zij Pinot Noir (20%), Chardonnay (20%) en Meunier (60%).

Zij zijn al een lange tijd betrokken bij het verbeteren van hun milieupraktijken, en behaalden in 2017-2018 de certificering voor Duurzame Wijnbouw in de Champagne: een uitgebreide norm, gebaseerd op de 4 pijlers van Duurzame Ontwikkeling (economisch, sociaal, milieuvriendelijk en institutioneel). Sinds 2020 zijn zij ook in bezit van de certificering voor Hoog Milieuwaardige wijnbouw.

Ze blijven luisteren naar de innovaties van deze tijd en de wijsheid van oude tradities om hun antwoorden te perfectioneren.