Castel Firmian Riserva Teroldego Rotaliano - MezzaCorona

Vol rijk zacht fruitig vanille eikenhout rood | Italië | Trentino

Lekker bij: Grillades, Kaas, Pasta, Rood vlees

€ 59,94 per doos

Teroldego Rotaliano Riserva heeft een intens donkerrode kleur, complex karakter met een aroma van rijp rood fruit, pruimen en zwarte bessen. Een zoete aanzet, een sappige en rijpe smaak van pruimen en wat zoethout. De afdronk is lang en aangenaam.

Serveer deze wijn op ongeveer 18°C; heerlijk bij gebraden of gegrild vlees en bij rijpe stevige kazen.

De Teroldego die in een gebied van slechts 400 hectare wordt verbouwd, wordt nergens anders ter wereld aangetroffen. Alleen in de beste jaren geproduceerd. De Teroldego druiven zijn afkomstig van de Pina Rotalianawijngaard en traditioneel vergist. Tijdens dit proces zijn de druiven regelmatig rondgepompt. Lagering in eikenhouten vaten voor 24 maanden.

MezzaCorona, gesticht in 1904, was een van de allereerste coöperaties in Italië. Tegenwoordig staat de naam MezzaCorona voor een groep wijnbedrijven van het hoge noorden tot het diepe zuiden van Italië. Wie MezzaCorona zegt, zegt niettemin onmiddellijk Trentino. En omgekeerd. MezzaCorona controleert daar en in het aangrenzende Alto Adige zo'n 2400 hectare wijngaarden. Trentino ligt in het noorden van Italië tussen Verona en de Alpen waar de wijnbouw geconcentreerd is in het dal van de Adige. Kenmerkend voor de streek is een behoorlijk gevarieerde aanplant met als bekendste druif de immens populaire pinot grigio. Tot het assortiment van MezzaCorona behoren vanzelfsprekend enkele van zulke Pinot Grigio's en daarnaast ook enkele bijzondere regionale rode specialiteiten zoals Lagrein en Teroldego Rotaliano.