Castel Firmian Riserva Pinot Grigio - MezzaCorona

Vol rijk krachtig zacht vanille wit | Italië | Trentino

Lekker bij: Gevogelte, Pasta, Vis

€ 11,49 per fles
€ 65,70 per doos
(€ 10,95 per fles)

Mezzacorona Pinot Grigio Riserva heeft een goudgele kleur en een complexe geur van rijp fruit en een lichte kruidigheid. De smaak is zeer vol, krachtig en zacht waarbij ook weer veel fruit invloeden naar voren komen. Een zeer complete wijn.

Gekoeld serveren op ongeveer 10-12°C bij vis- en wit vleesgerechten. Tevens heerlijk als aperitief. Speciaal advies: tagliatella met porcini paddestoelen.

Nu op dronk, maar kan tevens nog enkele jaren ouderen.
In de Wine Spectator van mei 2005 kreeg deze wijn de uitzonderlijk hoge beoordeling van 87 punten.

Deze rijke wijn is gemaakt middels de traditionele witte vinificatie, pneumatische persing en een temperatuur gecontroleerde vergisting van ongeveer 18 graden. De 2e vergisting vindt plaats in Frans eikenhouten vaten.

Mezzacorona, gesticht in 1904, was een van de allereerste coöperaties in Italië. Tegenwoordig staat de naam MezzaCorona voor een groep wijnbedrijven van het hoge noorden tot het diepe zuiden van Italië. Wie MezzaCorona zegt, zegt niettemin onmiddellijk Trentino. En omgekeerd. MezzaCorona controleert daar en in het aangrenzende Alto Adige zo'n 2400 hectare wijngaarden. Trentino ligt in het noorden van Italië tussen Verona en de Alpen waar de wijnbouw geconcentreerd is in het dal van de Adige. Kenmerkend voor de streek is een behoorlijk gevarieerde aanplant met als bekendste druif de immens populaire pinot grigio.