Castel Firmian Riserva Pinot Grigio - MezzaCorona

Vol rijk zacht vanille wit | Italië | Trentino

Lekker bij: Aperitief, Gevogelte, Pasta, Vis

Vanaf € 10,99 per fles
€ 11,99 per fles
€ 65,94 per doos

Mezzacorona Pinot Grigio Riserva heeft een goudgele kleur. Een complexe geur van rijp fruit en een lichte kruidigheid. De smaak is zeer vol, rijk en zacht waarbij ook weer veel fruit invloeden naar voren komen. Een zeer complete wijn.

Serveer deze wijn op ongeveer 10-12°C bij gegratineerde visschotel, gegrilde kip, pasta met paddenstoelen vis- en wit vleesgerechten. Tevens heerlijk als aperitief.

Deze rijke wijn is gemaakt middels de traditionele witte vinificatie, pneumatische persing en een temperatuur gecontroleerde vergisting van ongeveer 18 graden. De 2e vergisting vindt plaats in Frans eikenhouten vaten.

Mezzacorona, gesticht in 1904, was een van de allereerste coöperaties in Italië. Tegenwoordig staat de naam MezzaCorona voor een groep wijnbedrijven van het hoge noorden tot het diepe zuiden van Italië. Wie MezzaCorona zegt, zegt niettemin onmiddellijk Trentino. En omgekeerd. MezzaCorona controleert daar en in het aangrenzende Alto Adige zo'n 2400 hectare wijngaarden. Trentino ligt in het noorden van Italië tussen Verona en de Alpen waar de wijnbouw geconcentreerd is in het dal van de Adige. Kenmerkend voor de streek is een behoorlijk gevarieerde aanplant met als bekendste druif de immens populaire pinot grigio.