Castel Firmian Pinot Grigio - Mezzacorona

Zacht fris soepel fruitig wit | Italië | Trentino

Lekker bij: Aperitief, Lunch, Vis, Wit vlees

€ 9,49 per fles
€ 53,70 per doos
(€ 8,95 per fles)

Castel Firmian Pinot Grigio van het beroemde wijnhuis MezzaCorona heeft een goudgele kleur. In de geur aangenaam fris en fruitig met subtiele tonen van limoen en appel. De smaak is zacht en verfijnd, met frisse zuren.

Gekoeld serveren op ongeveer 10-12°C, bij visgerechten, en wit vlees gerechten. Tevens heerlijk als aperitief. De wijngaarden zijn gelegen in de 'Adige' vallei en aan de voet van de Dolomieten.

MezzaCorona, gesticht in 1904, was een van de allereerste coöperaties in Italië. Tegenwoordig staat de naam MezzaCorona voor een groep wijnbedrijven van het hoge noorden tot het diepe zuiden van Italië. Wie MezzaCorona zegt, zegt niettemin onmiddellijk Trentino. En omgekeerd. MezzaCorona controleert daar en in het aangrenzende Alto Adige zo'n 2400 hectare wijngaarden. Trentino ligt in het noorden van Italië tussen Verona en de Alpen waar de wijnbouw geconcentreerd is in het dal van de Adige. Kenmerkend voor de streek is een behoorlijk gevarieerde aanplant met als bekendste druif de immens populaire pinot grigio. Tot het assortiment van MezzaCorona behoren vanzelfsprekend enkele van zulke Pinot Grigio's en daarnaast ook enkele bijzondere regionale rode specialiteiten zoals Lagrein en Teroldego Rotaliano.