Castel Firmian Marzemino - Mezzacorona

Vol zacht fruitig rood | Italië | Trentino

Lekker bij: Gevogelte, Kaas, Pasta

€ 46,50 per doos

Castel Firmian Marzemino heeft een robijn rode kleur, met een zweem paars. Delicate geur van rode bessen, cassis en een beetje viooltjes. In de smaak zondoorstoofd rood fruit en fijne taninnes.

Serveer deze wijn op 16-18 graden of licht gekoeld op 10-12 graden. Past zeer goed bij lichte pastagerechten, gevogelte en zachte, rijpe kazen.

Deze wijn werd bezongen in Mozart's "Don Giovanni". Deze druivensoort komt van origine uit Karinthië en wordt al sinds de elfde eeuw verbouwd.
Klassieke rode wijn vinificatie. Tijdens de maceratie en fermentatie blijft het sap in contact met de schillen. Temperatuur gecontroleerde fermentatie op 24-26 graden.

Mezzacorona, gesticht in 1904, was een van de allereerste coöperaties in Italië. Tegenwoordig staat de naam MezzaCorona voor een groep wijnbedrijven van het hoge noorden tot het diepe zuiden van Italië. Wie MezzaCorona zegt, zegt niettemin onmiddellijk Trentino. En omgekeerd. MezzaCorona controleert daar en in het aangrenzende Alto Adige zo'n 2400 hectare wijngaarden. Trentino ligt in het noorden van Italië tussen Verona en de Alpen waar de wijnbouw geconcentreerd is in het dal van de Adige. Kenmerkend voor de streek is een behoorlijk gevarieerde aanplant met als bekendste druif de immens populaire pinot grigio. Tot het assortiment van MezzaCorona behoren vanzelfsprekend enkele van zulke Pinot Grigio's en daarnaast ook enkele bijzondere regionale rode specialiteiten zoals Lagrein en Teroldego Rotaliano.