Castel Firmian Giallo Moscato - Mezzacorona

Vol zacht middelzoet | Italië | Trentino

Lekker bij: Aperitief, Desserts, Exotisch fruit (mango,ananas), Wijn voor elke dag / feestje

€ 46,74 per doos

Castel Firmian Giallo Moscato is goudgeel van kleur. In de geur een heerlijke mix van kruiden, nootmuskaat, maar ook citrus en peer. De smaak is elegant en niet te zoet. Een mooie en betaalbare muscaatwijn.

Serveer deze wijn op een temperatuur van 8 tot 10 graden. Het is een heerlijk aperitief en past uitstekend bij dessertgerechten met fruit of bij een panne cotta.

MezzaCorona, gesticht in 1904, was een van de allereerste coöperaties in Italië. Tegenwoordig staat de naam MezzaCorona voor een groep wijnbedrijven van het hoge noorden tot het diepe zuiden van Italië. Wie MezzaCorona zegt, zegt niettemin onmiddellijk Trentino. En omgekeerd. MezzaCorona controleert daar en in het aangrenzende Alto Adige zo'n 2400 hectare wijngaarden. Trentino ligt in het noorden van Italië tussen Verona en de Alpen waar de wijnbouw geconcentreerd is in het dal van de Adige. Kenmerkend voor de streek is een behoorlijk gevarieerde aanplant met als bekendste druif de immens populaire pinot grigio. Tot het assortiment van MezzaCorona behoren vanzelfsprekend enkele van zulke Pinot Grigio's en daarnaast ook enkele bijzondere regionale rode specialiteiten zoals Lagrein en Teroldego Rotaliano.