Casal dos Jordoes Tawny Port

Vol rijk zoet vanille eikenhout | Portugal | Douro

Lekker bij: Aperitief, Chocolade, Desserts, Kaas, Noten, Oude kaas

€ 19,99 per stuk

En of ze weten hoe dat moet!! Mooie geur van vijgen, noten, honing. Fluweelzacht, medium van body. De smaak is zwoel en zoet, licht kruidig met specerijen, rijp sappig rood fruit, vanille en tonen van caramel. Een heerlijke biologische port met een lange, zoete, zachte afdronk. Deze port werd in de 2005 bekroond met de Mundus Vini, dé prijs voor biologische wijnen.

De perfecte port voor een ontspannen moment, na het diner met romige, rijpe kazen, een karamelpudding of notentaart. Tip: Wist je dat deze Tawny ook erg goed smaakt bij (zoete) chocolade?

Portwijnen komen in allerlei soorten: Tawny, Ruby, Vintage, Colheita, LBV, enzovoorts. Dat maakt het niet makkelijker om te kiezen. Dit is een Tawny port, oftewel een port die meerdere jaren op vat heeft gerijpt en daardoor iets is geoxideerd. Bij de meeste wijnen is het einde verhaal bij oxidatie, maar de Tawny’s ontlenen hier juist hun karakter aan. Tawny’s zijn ietwat taankleurig, waar Ruby’s juist robijnkleurig zijn. Een Ruby wordt meer op het fruit gemaakt.

Sinds maar liefst 1870 maakt de familie Jordan al port! Deze kwaliteitsport wordt gemaakt met behulp van het eeuwenoude systeem van ‘lagares’, een speciaal soort Portugese wijnpers, zodat meer kleur en tannines worden overgedragen aan de wijnen. In de afgelopen jaren hebben de wijnen van Casal dos Jordões meerdere internationale prijzen gewonnen. Naast de diverse bekroonde portwijnen maakt het wijnhuis ook klassieke rode en witte wijnen.