Meest eenvoudige wijnshop
UNIEK! 6 wijnen naar eigen keuze voor doosprijs
Gratis bezorging vanaf 75,-
1000+ exclusieve wijnen
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning

Carta Vieja Cabernet Sauvignon Gran Reserva

Rijp fruit specerijen stevig krachtig vanille eikenhout | Chili | Maule Valley

Lekker bij: Grillades, Ossenhaas, Oude kaas, Rood vlees

Carta Vieja Cabernet Sauvignon Gran Reserva 

The Bold and Beautiful onder onze Chileense wijnen komt van Carta Vieja. Hier komt kracht en power uit de fles. Nog eerst getemd maar na een uur in de karaf komt het beest in hem goed los.  De extractie toont zich in de diepdonkere kleur. Een overdonderende geur komt je tegemoet.  Cassis likeur, zwarte kers, koffie en kruidige tonen. Forse Butter scotch geur door de 12 maanden op eikenhout. In de mond is hij geconcentreerd, forse structuur, met rijp rood fruit en weer die toffee en chocolade. De tannines zijn stevig en goed geïntegreerd. De afdronk gaat fors voorbij de minuut.

Serveer hier de meest intense gerechten bij. De Boeuf Wellington is er klaar voor. Diamanthaas met kruidenrub van de Green Egg. No less!

De wijnmakerij ligt 300 kilometer ten zuiden van Santiago de Chile in het hart van het Maule-gebied. Het is al 7 generaties eigendom van de familie Del Pedregal en is een van de oudste dan ook in Chili. In 1978 bracht Alberto del Pedregal Aldunate Carta Vieja tot leven, het eerste familiemerk. Het heeft een lange traditie die zich dan ook over 42 jaar uitstrekt. Daarbij handhaaft het zich nog altijd als een van de toonaangevende wijnen van Viña del Pedregal. De wijngaarden beslaan een enorme 550 hectare wijngaarden in de Valle del Maule. Het grootste deel met 80% bestaat uit de rode variëteiten Cabernet Sauvignon, Carmenère, Malbec, Merlot, Mission, Pinot Noir, Shiraz, de overige 20% is aangeplant met Chardonnay en Sauvignon Blanc. De wijnen bij Carta Vieja  worden geproduceerd in de lijnen Varietals, Reserva en (van de beste druiven van elke vintage) Gran  Reserva. Jaarlijks worden elf miljoen flessen wijn geproduceerd, waarvan het overgrote deel wereldwijd wordt geëxporteerd. Gelukkig kunnen we nu ook van deze wijnmeesters genieten.

Deze wij heeft 12 maanden gerijpt op nieuwe en 1 jaar oude eikenhouten vaten.

€ 15,99 per fles
€ 95,94 per doos

Wijnkring Magazine

Meerdere keren per jaar brengen wij een wijn magazine uit boordevol verhalen en recepten. Wil je graag meer over wijn weten? Schrijf je dan in en ontvang het magazine thuis!

Lees het magazine

Klik hieronder voor de aanbiedingen

https://www.wijngemak.nl/carta-vieja-cabernet-sauvignon-gran-reserva