Campolargo Vinha do Putto

Wit | Portugal | Bairrada

€ 8,99 € 7,99 per fles
€ 47,94 per doos
(€ 7,99 per fles)

Campolargo Vinha do Putto heeft in geur en smaak tropische fruit, Het is een aangenaam krachtige, droge, fris en ronde wijn.

Serveer deze wijn bij  salade's, visgerechten en schaal- en schelpdieren. 

Deze wijn is gemaakt van de druivensoort Verdelho en een beetje van Arinto. De tonen van vers fruit zijn goed, zonder de overdreven tropische smaak die we vaak vinden in wijnen gemaakt van deze druif. In deze wijn is het tropisch fruit mooi gedoseerd aanwezig. In de mond is het erg fris, met een hoge zuurgraad die het gastronomische karakter vraagt. Gerijpt 6 maanden in RVS tanks op een gecontroleerd temperatuur van 15 graden en 3 maanden in de fles.

Campolargo telt al 4 generaties lang geschiedenis. In 1920 is grootvader Martinho al begonnen om wijn te voor het dorp in Bairrada, omdat hij toen in tegenstelling tot de tradities besloot de witte van de rode druiven te scheiden, maakte hij een prachtige witte wijn. Vader Manuel heeft de wijngaarden gemoderniseerd en weigerde mee te gaan in de marktgerichte masaaproductie. Nu is Campolargo onder de leiding van  Jorge, die verantwoordelijk voor de wijngaarden, en Carlos, die de kelder en de verkoop verzorgt. Dochter Joana Campolargo gaat nu als de vierde generatie de zaak langzaam overnemen. Met meer dan 170 hectare wijngaard verdeeld over twee estates, worden er wijnen gemaakt van typische Portugese druivenrassen als Baga, Castelão Nacional en Touriga Nacional voor de rode wijn en Arinto, Bical en Cercial voor de witte wijn. Naast de wijnen is Campolargo ook een van de beste leverancier in mousserende wijnen.