Meest eenvoudige wijnshop
UNIEK! 6 wijnen naar eigen keuze voor doosprijs
Gratis bezorging vanaf 75,-
1000+ exclusieve wijnen
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning

Campi Rudi Primitivo di Manduria

Specerijen rijp fruit vol rijk krachtig | Italiƫ | Puglia

Lekker bij: Gevogelte, Kaas, Pasta, Rood vlees, Stoofpot, Wild

Campi Rudi Primitivo di Manduria heeft een prachtige rode kleur. Je ruikt de zwoele geur van donker, licht overrijp fruit aangevuld met aroma's van specerijen. In de mond is hij lekker stevig en toch zwoel met tonen van rijpe kersen, tabak en een vleugje cacao. De smaak is heerlijk verfijnd door de zes maanden lange houtlagering. Dit is een Primitivo van topkwaliteit. Die mening deelt de gerespecteerde Italiaanse wijnprofessional Luca Maroni ook met ons, want hij gaf deze wijn maar liefst 93 van de 100 punten! 

Serveer deze wijn bij rijke pastagerechten, stoofpotten, gevogelte, wild, gebakken en gegrild vlees (BBQ) maar ook perfect bij diverse kaassoorten.

De beste plek, waarschijnlijk in de wereld, om de Primitivo druif te verbouwen is de gemeente Manduria, Puglia, Italië.

De kwaliteit van Primitivo-wijn wordt in Italië al eeuwenlang erkend. Het werd ooit voornamelijk gebruikt voor blending door meer commercieel succesvolle wijnmakerijen in Noord-Italië. Ze vertrouwden op de primitivo om hun wijnen diepte te geven. Vanwege een algemeen gebrek aan commercialisering in Apulië, is Primitivo nog grotendeels onbekend buiten Italië, maar de wijn wint aan populariteit in Nederland. Kleinschalige producenten zoals Vezzani blijven werken aan hun zeer hoogstaande kwaliteit, waardoor deze wijn vanzelf opvalt en uitblinkt bij de liefhebbers van goede wijn in Nederland!

€ 11,99 per fles
€ 65,94 per doos
(€ 10,99 per fles)

Wijnkring Magazine

Meerdere keren per jaar brengen wij een wijn magazine uit boordevol verhalen en recepten. Wil je graag meer over wijn weten? Schrijf je dan in en ontvang het magazine thuis!

Lees het magazine

Klik hieronder voor de aanbiedingen

https://www.wijngemak.nl/campi-rudi-primitivo-di-manduria