Campi Rudi Appassimento Rosso Puglia

Spicy rijp fruit vol rijk romig vanille rood | Italië | Puglia

Lekker bij: Kaas, Pasta, Rood vlees, Stoofpot, Wild

€ 9,49 per fles
€ 50,94 per doos
(€ 8,49 per fles)

Campi Rudi Appassimento Rosso Puglia is uitgesproken zwoel en rijk maar ook vriendelijk en toegankelijk, zoals het een echte Italiaan betaamt. Aangename geuren van donkere, rijpe kersen, rozijnen, verse kruiden en vanille, komen je meteen tegemoet in het glas. De smaak is vol, rijk en complex met veel jammig fruit. Een wijn om lekker van te genieten!

Serveer deze wijn bij rood vlees, pastagerechten, stampotten en wild. Deze Appassimento is ook perfect om na de maaltijd te drinken bij een goed gevulde kaasplank. Zelfs met niet te zoete chocolade kan de wijn gecombineerd worden!

Deze Campi Rudi Appassimento Rosso is een authentieke ‘winemasters blend’ uit Puglia, die bestaat uit de druivensoorten Negroamaro, Primitivo en Nero di Troya. Deze blend is aangevuld met de Sangiovese druif die de moderne touch aan deze wijn geeft. Deze wijn is een Amaroneachtige wijn omdat hij, net als de Amarone gemaakt wordt volgens de "Appassimento" methode, in andere Italiaanse gebieden ook wel de "passito" methode genoemd. Een gedeelte van de oogst wordt apart gehouden en wordt gedroogd tot het bijna rozijnen zijn. Deze worden na de vergisting van de wijn toegevoegd voor een tweede vergisting. Dit zorgt voor een extra boost aan rijp rood fruit, marmelade, en rozijntjes en geeft daarnaast de wijn een subtiel zoetje en een krachtiger alcohol gehalte.

Wij vinden dit een geweldige wijn voor een super prijsje. Die mening deelt de gerespecteerde Italiaanse wijnprofessional Luca Maroni ook met ons want hij gaf deze wijn maar liefst 95 van de 100 punten