Calusari Sauvignon Blanc

Fris soepel licht wit | Roemenië |

Lekker bij: Aperitief, Asperges, Geitenkaas, Salades, Vis, Wijn voor elke dag / feestje

€ 5,99 per fles
€ 33,00 per doos
(€ 5,50 per fles)

Calusari Sauvignon Blanc is een heerlijke lichte, rijpe Sauvignon Blanc met de geur en smaak van citrus en rijpe peren aangevuld met lekkere frisse zuren.

Serveer deze wijn als aperitief, bij diverse visgerechten, asperges, salades en pittige kazen. Met name bij geitenkaas doet deze wijn het heel goed!

Roemenië nieuw? Het is een land met een lange historie. De legende gaat dat de wijngod Bacchus zijn jeugd hier heeft doorgebracht. De wijnindustrie kreeg in de 18e eeuw een impuls door de Duitsers die emigreerde van Bavaria naar dit gedeelte van Roemenië. Ze namen nieuwe technologie en werklust mee dat vandaag de dag nog steeds aan de basis staat van het succes van Cramele Recas. De wijngaarden, 600 hectaren groot, zijn aan het begin van de 21e eeuw herplant met de beste kwaliteit wijnstokken. De vinificatie ruimtes zijn modern en efficiënt en het team van wijnmakers staat onder de leiding van Hartley Smithers (Australië) en Nora Iriate (Spanje). Hierdoor worden de wijnen van Cramele Recas wereldwijd geroemd om zijn uitstekende prijs kwaliteit verhouding!

Dit artikel komt van wijnhuis Cramele Recas - Roemenië