Caliterra Edicion Limitada B Petit Verdot / Cabernet Sauvignon / Cabernet Franc / Malbec

Verfijnd levendig vol zacht fruitig vanille rood | Chili | Colchagua Valley

Lekker bij: Haarwild (haas,ree), Lamsvlees, Ossenhaas, Oude kaas, Rood vlees

€ 15,99 per fles
€ 88,50 per doos
(€ 14,75 per fles)

Caliterra Edicion Limitada "B" is gemaakt van 46% Petit Verdot, 27% Cabernet Sauvignon, 23% Cabernet Franc en 4% Malbec heeft een intense, heldere robijnrode kleur en een levendige neus, met verschillende aromatische lagen. Het begint met kruidige tonen van groene peper, dragon en rozemarijn, vervolgens ruik je aroma’s van rood fruit als mirte en kersen. Op het einde komen tonen van bitterzoete chocolade en wat vanille naar voren. Deze wijn is zacht, elegant en fruitig met goede zuren die zorgen voor een goed bewaarpotentieel.

Serveer deze wijn bij mooi rood vlees zoals biefstuk van de haas of rosbief, bij lamsbout uit de oven en wild zoals haas of hert zijn en bij harde kazen.

Viña Caliterra ligt in een stille uithoek van de zona Valle de Colchagua, in het zuiden van subregio Valle del Rapel (Valle Central) in Chili. Caliterra staat voor een innige Chileens Amerikaanse samenwerking: die tussen de families Chadwick (Viña Errázuriz) en Mondavi (Robert Mondavi Winery). Het bedrijf maakt aantrekkelijke wijnen, die worden gekenmerkt door het typische Chileense gulle fruitkarakter.Caliterra werd opgericht in 1989 door Eduardo Chadwick, tevens eigenaar van Viña Errazuriz, en de Amerikaan Huneeus, eigenaar van Franciscan in Californië. 

 
De naam Caliterra komt van 'La Calidad de la Tierra' oftewel de kwaliteit van de aarde. In 1991 ging het bedrijf geheel over in de handen van Eduardo Chadwick. In 1995 werd besloten dat Robert Mondavi de helft van de aandelen in Caliterra zou overnemen, zodat de Chileens Amerikaanse connectie weer in ere werd hersteld. Daarna is het hard gegaan met Caliterra. De deelname van Mondavi gaf het bedrijf de nodige financiële armslag om te investeren. In 'La Arboleda', in de Valle de Colchagua,werd een complete nieuwe wijngaard en een centrum voor de productie van rode wijn uit de grond gestampt. 
 
In 2004 sloeg Caliterra opnieuw een nieuwe weg in. De familie Chadwick werd weer voor 100% eigenaar en dit leidde mede tot het belangrijke besluit voortaan alleen nog maar wijnen te maken van de eigen wijngaarden en dus geen druiven meer aan te kopen van anderen. Deze wijn representeert het beste van de Colchagua en de Casablanca vallei.