Caliterra Edicion Limitada A Carmenere / Malbec

Specerijen geconcentreerd vol complex krachtig zacht fris rood | Chili | Colchagua Valley

Lekker bij: Barbeque, Kaas, Rood vlees, Wild

€ 15,99 per fles
€ 88,50 per doos
(€ 14,75 per fles)

Caliterra Edicion Limitada " A" Carménère / Malbec heeft een diepe, helderrode kleur en een elegante neus met invloeden van heerlijk rijp rood en zwart fruit, wat vanille en een vleugje tabak. Beide druivensoorten zijn zeer geslaagd in elkaar verweven. Deze wijn is zijdezacht van smaak met veel complexiteit en concentratie. Door zijn frisheid en een vleugje mint ook lekker drinkbaar gebleven.

Serveer deze wijn bij vleesgerechten, wild en harde kazen.

Deze wijn representeert het beste van de Andes. 60% Carmenere en 40% Malbec, met de hand geoogst en geselecteerd. De wijn rijpt 14 maanden op Frans en Amerikaans eiken.

Viña Caliterra ligt in een stille uithoek van de zona Valle de Colchagua, in het zuiden van subregio Valle del Rapel (Valle Central) in Chili. Caliterra staat voor een innige Chileens-Amerikaanse samenwerking: die tussen de families Chadwick (Viña Errázuriz) en Mondavi (Robert Mondavi Winery). Het bedrijf maakt aantrekkelijke wijnen, die worden gekenmerkt door het typische Chileense gulle fruitkarakter. Caliterra werd opgericht in 1989 door Eduardo Chadwick, tevens eigenaar van Viña Errazuriz, en de Amerikaan Huneeus, eigenaar van Franciscan in Californië. De naam Caliterra komt van ‘La Calidad de la Tierra’ oftewel de kwaliteit van de aarde. In 1991 ging het bedrijf geheel over in de handen van Eduardo Chadwick. In 1995 werd besloten dat Robert Mondavi de helft van de aandelen in Caliterra zou overnemen, zodat de Chileens-Amerikaanse connectie weer in ere werd hersteld. Daarna is het hard gegaan met Caliterra. De deelname van Mondavi gaf het bedrijf de nodige financiële armslag om te investeren.

In ‘La Arboleda’, in de Valle de Colchagua,werd een complete nieuwe wijngaard en een centrum voor de productie van rode wijn uit de grond gestampt. In 2004 sloeg Caliterra opnieuw een nieuwe weg in. De familie Chadwick werd weer voor 100% eigenaar en dit leidde mede tot het belangrijke besluit voortaan alleen nog maar wijnen te maken van de eigen wijngaarden en dus geen druiven meer aan te kopen van anderen. Deze wijn representeert het beste van de Andes. 60% Carmenere en 40% Malbec, met de hand geoogst en geselecteerd. De wijn rijpt 14 maanden op Frans en Amerikaans eiken.