Brunello di Montalcino DOCG Geografico Tricerchi

Specerijen delicaat vol complex krachtig rood | Italië | Piemonte

Lekker bij: Kaas, Lamsvlees, Rood vlees, Wild

€ 39,99 per fles
€ 221,94 per doos
(€ 36,99 per fles)

Brunello di Montalcino DOCG Geografico Tricerchi heeft zeen zeer intense, kersenrode kleur. In de neus pruimen en zwarte kersen, cacao, teer, bloemetjes, toast, mineralen en kruiden. In de mond krachtig maar sappig met lekker fruit, zachte tannines en prettige zuren. Zeker voor een Brunello vrouwelijk van stijl en in zijn jeugd al goed te drinken. Het is een topwijn met een geweldige afdronk en veel finesse, die met gemak enkele tientallen jaren bewaard kan worden. De jaargang die wij aanbieden is al prima op dronk, maar deze zal zich zeker nog jaren ontwikkelen en nog mooier en lekkerder worden. Decanteren is aanbevolen!

Serveer deze wijn bij rijke schotels met rood vlees, lamsvlees of wild met truffel en belegen harde kaassoorten.

Brunello di Montalcino behoort tot de grootste wijnen van Italie, samen met de Barolo uit Piemonte en de Amarone uit Veneto. Brunello vindt zijn oorsprong in de provincie Toscane, die ook kennen van de wereldberoemde Chianti. Brunello komt uit het zuidoostelijke deel van het gebied en is uiteraard in het bezit van de DOCG ' status. 

Het ontstaan van de Brunello is te danken aan Feruccio Biondi Santi. Brunello bestaat voor 100% uit Sangiovese Grosso en alleen de druiven van de oudere stokken mogen worden gebruikt voor de wijnproduktie.De wijnwet schrijft voor dat een Brunello minimaal vier jaar moet rijpen op hout en ook nog enkele maanden op fles alvorens hij verhandeld mag worden. 

Wanneer deze jaargang uitverkocht is dan gaan we over op de wijn van het meest recente jaar.