Bon Courage Chardonnay Wooded Cuvee Prestige

Exotisch fruit vol complex fris intens vanille wit | Zuid-Afrika | Robertson

Lekker bij: Aperitief, Gevogelte, Schaal- en schelpdieren, Vis, Wit vlees

€ 9,99 per fles
€ 53,94 per doos
(€ 8,99 per fles)

Bon Courage Chardonnay Wooded Cuvee Prestige is een intense wijn met aroma's van perzik en citrus. Je proeft grapefruit, limoen, vanille en butterscotch. De prachtige afdronk is complex en lang.

Serveer deze wijn gekoeld op ongeveer 10-12 °C. bij diverse visgerechten (met saus), schaal en schelpdieren, wit vlees en gevogelte. Ook heerlijk om "zo" van te genieten! Nu op dronk, maar kan tevens nog enkele jaren ouderen.

Deze wijn wordt gemaakt van de beste Chardonnay druiven van de oudere wijnstokken. Het sap uit deze druiven ondergaat een rijping van acht maanden op Frans eiken. Voor een maximum aan aroma's en frisheid laat men de wijn ook op zijn gist liggen.

De druiven worden met de hand geselecteerd, na de vroege oogst in de morgen. Doordat men tijdens de groei van de druiven het overbodige blad van de wijnstokken wegknipt, vangen de druiven maximaal zon en worden zo optimaal rijp. Men laat alleen de best rijpende trossen aan de stok hangen en knipt de rest weg. Dit verlaagt natuurlijk het rendement en is dus erg kostbaar. Het komt echter absoluut ten goede van de kwaliteit.