Meest eenvoudige wijnshop
UNIEK! 6 wijnen naar eigen keuze voor doosprijs
Gratis bezorging vanaf 75,-
1000+ exclusieve wijnen
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning
Wijngemak
De webshop van Wijnhuis Wooning

Bon Courage Cabernet Sauvignon

Vol rijk krachtig zacht eikenhout | Zuid-Afrika | Robertson

Lekker bij: Aperitief, Grillades, Oude kaas, Rood vlees, Wild

Bon Courage Cabernet Sauvignon heeft heerlijke aroma’s van cassis, krenten, ceder, mint en walnoten. Het is een zeer diepe, rijke en elegante wijn met een overvloed aan zwart fruit, zoals zwarte bessen en cassis, en invloeden van noten en wat vanille. Door de ondersteuning van rijpe tannines , evenals de concentratie van het fruit, is deze rijke krachtpatser wijn ook geschikt om nog enige jaren te laten rijpen.

Serveer deze wijn als aperitief of als aperitief met wat hapjes er bij en bij (gegrild) rood vlees, wildgerechten en belegen kaassoorten.

150 km. van Kaapstad gelegen aan de Breederivier ligt het wijngebied Robertson ; valley of wines and roses. Dit prachtige en vruchtbare gebied staat bekend om zijn wijnen met veel diepte, complexiteit en karakter. Het Estate van Bon Courage ligt net buiten de stad Robertson daar waar de Breederivier twee kleinere riviertjes ontmoet. Het Estate geniet al sinds 1818 de volledige toewijding en kennis van de familie Bruwer, wiens voorouders afkomstig zijn uit de Franse Loire. Vandaag de dag is de dagelijkse leiding in handen van Andre en zijn zoon Jacques, de derde generatie.

Bon Courage is in het trotse bezit van de modernste productiemiddelen, die nodig zijn voor de productie van echte kwaliteitswijnen. Tevens van belang voor de productie van kwalitatief hoogwaardige wijnen is natuurlijk het klimaat. De dagen zijn natuurlijk warm en erg rijk aan zonne-uren, terwijl de nachten relatief koel zijn door de aanwezigheid van de drie rivieren. Hierdoor verkrijgen de druiven optimale rijpheid en aroma’s De druiven worden met de hand geselecteerd, na de vroege oogst in de morgen. Doordat men tijdens de groei van de druiven het overbodige blad van de wijnstokken wegknipt, vangen de druiven maximaal zon en worden zo optimaal rijp. Men laat alleen de best rijpende trossen aan de stok hangen en knipt de rest weg. Dit verlaagt natuurlijk het rendement en is dus erg kostbaar. Het komt echter absoluut ten goede van de kwaliteit.

€ 9,99 per fles
€ 55,74 per doos
(€ 9,29 per fles)

Wijnkring Magazine

Meerdere keren per jaar brengen wij een wijn magazine uit boordevol verhalen en recepten. Wil je graag meer over wijn weten? Schrijf je dan in en ontvang het magazine thuis!

Lees het magazine

Klik hieronder voor de aanbiedingen

https://www.wijngemak.nl/bon-courage-cabernet-sauvignon