Bodegas Salentein 4 + 2 Malbec Barrel Selection en Numina Malbec mixdoos

Rood | Argentinië | Uco Valley

€ 127,70 € 95,95 per stuk

In deze doos zitten 4 flessen Salentein Barrel Selection Mallbec a €15,95 per fles en 2 flessen Salentein Numina Malbec a €31,95 per fles.

Salentein Barrel Selection Malbec is een fantastische grote Argentijnse wijn. Deze wijn is dieppaars van kleur en heeft heerlijke aroma’s van bramen, rijpe pruimen, cacao en vanille. Zeer gul en vlezig met zwart fruit, bessen en chocolade. In de afdronk zachte rijpe tannine en subtiele houtaroma's.

Serveer deze wijn bij gegrilde vleesgerechten zoals Black Angus beef en lamsvlees en bij wildgerechten als fazant, patrijs, haas en konijn.

De wijngaarden voor deze Salentein Malbec liggen in het hart van Alto Valle de Uco op meer dan 1200 meter boven de zeespiegel tegen het Andesgebergte. De bodem bestaat er uit grof gesteente, wat een perfecte waterdrainering geeft. De nachten zijn er koel en de dagen zonnig en warm. Deze perfecte omstandigheden geven de wijn zijn unieke karakteristieken.

De druiven worden er met de hand geplukt. De vinificatie vindt plaats in een combinatie van moderne en traditionele technieken. Tijdens het gistingsproces worden de druiven overgeheveld op kleine Franse eiken vaten. De wijn rijpt daarna gedurende 13 maanden op nieuwe Franse eiken vaten. Na botteling rijpt deze Malbec nog 6 maanden op de fles. 

Salentein Numina Malbec is helder donkerrood van kleur, intens en uitgesproken met tonen van rood en zwart fruit, chocolade, vanille en tabak. Deze bijzonder mooie wijn heeft rijpe tannine en heerlijke nuances van vanille en een lange zachte afdronk.      

Serveer deze wijn bij rijke wildgerechten, gegrild rood vlees en oude kaas

De druiven worden met de hand geplukt en ondergaan een gekoelde schilinweking van 4-5 dagen alvorens een specifiek gist wordt toegevoegd. Fermentatie op een temperatuur van 26-28 graden gedurende 12-15 dagen. De druiven worden handmatig gekneusd en overgepompt, tot het einde van de fermentatie. Daarna ondergaat de wijn een maceration gedurende 20 dagen. De wijn gaat over in Franse eiken vaten waar een malolactische fermentatie plaats vindt. Daarna rijping op Frans eiken gedurende 16 maanden. De wijn wordt gebotteld zonder filtratie en rijpt vervolgens op fles nog 9 maanden.

Salentein mixed case