Bodegas Salentein 4 + 2 Malbec Barrel Selection en Numina Gran Corte mixdoos

Rood | Argentinië | Uco Valley

€ 106,50 € 80,00 per stuk

Salentein heeft deze 4 + 2 Malbec Barrel Selection en Gran Corte mixdoos samen laten stellen om jou voordelig kennis te laten maken met hun rode top wijnen. In deze doos zitten 4 flessen Barrel Selection Malbec en 2 flessen Numina Gran Corte (Bordeaux Blend).

Salentein Barrel Selection Malbec

Naast het hout gelagerde karakter van de wijn mag het toegankelijke fruit karakter niet verloren gaan, daarom past met 'rack and return' toe tijdens het vergistingsproces. Bij deze techniek worden de schillen uit de wijn gezeefd en vervolgens weer gemengd met het sap, dit voorkomt een 'harde' extractie van scherpe tannine en bitters. De wijnmaker van Salentein heeft de luxe om te kiezen uit verschillende wijngaarden voor de Barrel Selection. Zo heeft hij de keus tussen het 'El Oasis estate' en het 'La Pampa estate' met dit verschil dat de laatst genoemde wijngaard ruim 200 meter hoger gelegen is. De druiven van 'La Pampa' rijpen onder koelere omstandigheden en ontwikkelen andere aroma's, dit geeft de wijn meer complexiteit.

Numina Gran Corte (Bordeaux Blend)

Salentein Numina Gran Corte (Bordeaux Blend) smaakt naar rood fruit en cassis, maar ook viooltjes, vanille en kruidnagel zijn te ontdekken in deze krachtige complexe blend. De rijpe tannine en de lange elegante afdronk maken deze wijn tot een waar feest.

Numina Gran Corte (Bordeaux Blend) is gemaakt Malbec, Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc en Petit Verdot druiven. Deze Numina Gran Corte is een combinatie van druivenvariëteiten die als klassiek Bordeaux bestempeld mag worden, maar nu in een unieke Salentein stijl. Elke druivenvariëteit vergist afzonderlijk in grote eikenhoutenvaten. Na de vergisting bepaald wijnmaker José Galante de beste verhouding en rijpt de wijn geblend verder voor 16 maanden in kleine barriques. 

Dit artikel komt van wijnhuis Bodegas Salentein - Argentinië